Condemnat un home a dos anys de tractament psicològic per amenaçar de mort un batlle

Els fets es van donar en el marc de la retirada de la guarda i custòdia d’un infant i també van ‘rebre’ una secretària judicial i dues tècniques dels serveis socials

-
-
La sala penal del Tribunal Superior (TS) ha condemnat un resident francès de 54 anys a haver de seguir un tractament psicològic de dos anys si no vol entrar un any i mig a la presó per haver amenaçat de mort un batlle i, també, una secretària judicial i dues tècniques en serveis socials. L’incident, reiterat i continuat, i que també incloïa injúries contra les mateixes persones amenaçades, s’emmarcava en la decisió judicial de retirar la guarda i custòdia d’un fill que tenia l’home i atorgar-lo a la mare del menor. Els fets ara condemnats van succeir el 2013.
Si el penat no segueix les mesures imposades, inclòs no entrar en contacte amb els amenaçats, haurà d’ingressar un any i mig a la presó

El TS ha confirmat recentment la sentència de primera instància que el condemnat, que ja tenia anteriorment antecedents penals, havia recorregut. No estava d’acord en què se l’imputessin les amenaces i les injúries però, sobretot, no trobava just que es condicionés la seva no entrada al centre penitenciari al fet d’haver de seguir un tractament mèdic. Al·legava la defensa de l’home que aquesta mesura era totalment desproporcionada atès que des del 2013 i una vegada finalitzats els reiterats episodis ara enjudiciats, l’home no hauria tornat a protagonitzar cap altre incident més.

No obstant això, la sala jutjadora en segona instància imposa justament el tractament emparant-se en els informes pericials existents en la causa. Recorda el tribunal que segons aquests estudis, l’ara condemnat “té una personalitat impulsiva, trets psicopàtics, problemes d’afectivitat i dificultats per controlar i gestionar les seves emocions, el que fa que el tractament psicològic imposat com a condició a la suspensió sigui procedent i proporcionat per a intentar ajudar-li a gestionar les seves emocions ja que precisament els fets delictius han estat provocats pel seu descontrol emocional”.

El cas es remunta al 2013 i el condemnat hauria proferit expressions com “us estic cavant la fossa” o “tallaré el coll a qui s'interposi a estar amb el meu fill”

El condemnat va proferir les amenaces i les injúries tant directament com via converses telefòniques. Fins i tot en un cas, va estar a punt d’agredir una de les treballadores socials integrant de l’equip de protecció a la infància en risc. L’home hauria des d’advertit que estava cavant ja una fossa fins a avisar que els tallaria el coll (“tallaré el coll a qui s'interposi a estar amb el meu fill”). "Si la justícia no em dóna la raó, sóc jo qui farà la llei com a Síria i hi perdrem tots" o “totes les persones que no són justes no haurien d’existir i jo mateix m’agafaré la llei per la meva mà” són algunes de les expressions que hauria usat, segons que consta en la sentència.

Hauria considerat “infame” el batlle o hauria dit en diverses ocasions, en referència a les tècniques dels serveis socials que “d’un burro tampoc no en farem un cavall”. "Anireu a la presó", o "teniu un 52 de capacitat” serien altres de les expressions emprades. “Puc perdonar però no oblido", "ja pots trucar a la policia, no tinc por. Què faràs? Que fareu tu i el batlle?” A banda del tractament psicològic, el condemnat també s’haurà d’abstenir durant dos anys a entrar en contacte amb les persones a les quals va amenaçar.

Comentaris

Trending