Concentració pels drets dels treballadors dimecres al vespre a l’avinguda Meritxell 

Diverses organitzacions sindicals i polítiques promouen una acció per reclamar que l’1 de Maig sigui festiu

-
-
Diverses organitzacions sindicals i formacions polítiques convoquen aquest Primer de Maig a 2/4 de 9 del vespre una concentració a l’avinguda Meritxell, a l’altura del número 92, amb l’objectiu de reclamar una millora global de drets per als treballadors. Unió Sindical d’Andorra (USd’A), Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT), el sindicat de funcionaris de l’administració general (Sipaag), Partit Socialdemòcrata (PS) i Podem promouen la mobilització, amb l’objectiu que s’hi afegeixin tants col·lectius com s’escaigui. 

L’objectiu primari és reivindicar un 1 de Maig festiu a Andorra, “a més de reclamar uns drets socials i laborals així com el dret a un habitatge digne i tants aspectes socials inexistents a Andorra”. Els sindicalistes reclamen una “Andorra per viure-hi i no només per treballar”, segons l’USd’A. L’indret triat per fer la reivindicació és el mateix que el de la històrica concentració del desembre passat. 

“Andorra no pot continuar sent només la garantia de benestar d’uns quants, ha de ser un país millor per a tothom que hi treballa”, afirma en un comunicat el Sipaag, en què també reclama a la classe treballadora que prengui consciència de la força que pot tenir si s’organitza. Lamenta el sindicat de funcionaris, que malgrat la pèrdua de majories absolutes en les passades eleccions generals, s’estigui fent una crida a l’estabilitat per, en opinió del Sipaag, mirar que res no canviï.

 

Comentaris (1)

Trending