Comiat a Anvers del pilot de l’ultralleuger que es va accidentar mortalment a la Seu el 16 de maig

L’auditori de Brasschaat, un municipi belga de la regió de Flandes, acull aquest dissabte una cerimònia per donar l’últim adéu al resident Georges Gilman, que va morir amb Philippe Gutwirth

-
-
Un auditori de la població belga de Brasschaat, a la província d’Anvers, d’on justament era originari Georges Gilman acollirà aquest dissabte l’acte de comiat de l’home que inicialment conduïa l’ultralleuger que el 16 de maig al matí es va accidentar fatalment en les immediacions de l’aeroport d’Andorra-la Seu, on Gilman, acompanyat de Philippe Gutwirth, també mort en el mateix sinistre, estava realitzant proves d’aterratge i enlairament.

Un parell de dies després del mortal accident, els fèretres amb els cossos dels dos homes, tots dos residents belgues al Principat, van ser traslladats a l’Institut Anatòmic Forense de Lleida per practicar-los l’autòpsia i dur a terme les proves pertinents, inclosa la recollida de mostres d’ADN, per poder certificar la identitat dels cadàvers. Una vegada completats aquests tràmits, les restes de Gilman es van incinerar i ja reposen al cementiri d'Escaldes. D'aquí uns dies es farà un acte al Principat, on viu una part de la família del difunt, que havia teixit una notable xarxa social al país. Mentre es concreta el comiat que se li ha de fer a Andorra, la que està definida és una cerimònia a la seva zona originària, a la regió de Flandes.

L’acte de comiat es preveu per aquest dissabte a les 10.30 hores a l’auditori Quirijnen I Sereni de Brasschaat, on per exprés desig de la família no s’hi esperen ni flors ni corones. Gilman, nascut el 9 de gener de 1945, estava actualment jubilat però havia estat un actiu empresari. De fet, el propi recordatori fúnebre, que el recorda com a membre d’una lògia maçònica, també el cita com a cofundador de companyies com TTape, Unilabo, York Dynamics i Tomtec. Especialment aquesta darrera, vinculada a instrumental mèdic i farmacològic, li va donar molt bons rendiments. La venda de la participació que tenia a la societat li va reportar uns beneficis prou notables com per poder-se jubilar amb la comoditat que mirava de gaudir a Andorra, les muntanyes de la qual i la tranquil·litat, el van enamorar.

Detalls de l’accident

Més enllà del darrer adéu de Gilman, una de les dues víctimes mortals de l’accident del Pipistrel Virus SW 55SE, la Comissió d’Investigació d’Accidents i Incidents d’Aviació Civil ha fet públics els primers detalls o informació provisional però alhora oficial sobre el sinistre. En una breu descripció s’hi explica que l’ultralleuger motoritzat, “d'acord amb les explicacions d'alguns testimonis, en intentar aterrar va tocar a terra amb força i tot seguit es va elevar a una alçada notable, alhora que es desviava a l'esquerra de la pista”. Després d’això i de forma immediata, la nau “va virar a la dreta i va caure a terra impactant contra la base d'un arbre que hi havia a l'exterior de l'aeroport, al costat de la tanca que l’envolta. A bord hi anaven el pilot i un passatger, que van morir en l’impacte. L'aeronau va resultar destruïda".

Etiquetes

-

Relacionat

Les famílies de les dues víctimes de l’accident d’ultralleuger continuen esperant el final de les proves forenses
Les restes de l'aparell, pocs metres a l'exterior del recinte aeroportuari urgellenc, aquest diumenge.

Relacionat

Víctimes quatre i cinc en ultralleuger del 2018
Agents dels mossos i dels bombers de la Generalitat treballant en les immediacions on va caure l\'aparell poques hores després del sinistre.

Relacionat

L’error humà és la causa més probable del sinistre de l’ultralleuger estavellat a l’aeroport de la Seu
-

Relacionat

Dos residents belgues moren en estavellar-se a tocar l’aeroport de la Seu amb l’avioneta amb què volaven

Comentaris

Trending