Clavera està decidit a eliminar el metge referent “per garantir la lliure elecció”

Units pel Progrés està decidit a suprimir el SAAS com a òrgan gestor i a crear un centre sociosanitari per tractar malalties cròniques alhora que fomentar l’atenció integral en salut mental

-
-
El cap de llista d’Units pel Progrés (UPA), Alfons Clavera, considera que hi ha dos elements clau per millorar, a parer seu, la política sanitària del país. I en tots dos casos es tracta de supressions: la del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i la del metge referent. Alhora, la formació que encapçala, si pogués governar, incidiria en la creació d’un centre sociosanitari per tractar malalties cròniques alhora que posaria en marxa un pla integral per tractar dolences mentals.

Clavera pretén evitar que es pugui qüestionar una pedra angular del sistema mèdic andorrà, l’elecció de metge. D’aquí que per “garantir aquesta elecció” UPA apostaria decididament per eliminar el metge referent igual com també suprimiria el SAAS i “traspassaríem les seves competències al ministeri de Salut per evitar duplicitats en la gestió”. Alhora, Clavera i el seu equip són partidaris d’exercir un major control de la despesa sanitària.

UPA també posa sobre la taula un parell de qüestions més. D’entrada, la creació d’un centre sociosanitari per tractar malalties cròniques o derivades del deteriorament cognitiu com podria ser l’Alzheimer, el Parkinson o altres dolences de naturalesa cerebral. Considera Clavera que amb un equipament d’aquestes característiques es podria fer “un diagnòstic més precoç” de les malalties en qüestió i, en conseqüència, es podria atacar el problema “el més aviat possible”, sempre amb respecte als drets humans.

Alhora, UPA també considera fonamental establir un pla d’atenció integral, amb la coordinació de tants departaments com siguin necessaris, per combatre i tractar les malalties mentals. Considera el candidat a cap de Govern de la formació que DA ha estat incapaç de desenvolupar una coordinació efectiva en aquesta matèria.

Comentaris

Trending