Ciutadans Compromesos pretén incloure la Massana en el circuit europeu del còmic

El futur comú treballarà en l’agermanament de la parròquia amb Angulema i promourà la remodelació i millora tant del teatre com de la plaça de les Fontetes

Comentaris

-
-
Incloure la Massana en el circuit europeu del còmic i convertir les Fontetes, més que mai, en l’epicentre cultural de la parròquia. Són dos dels reptes que s’ha fixat per al proper mandat la candidatura de Ciutadans Compromesos (CC), que és tant com dir el futur comú massanenc. El candidat i conseller in pectore de Cultura Guillem Forné ha reiterat la intenció de promoure un agermanament amb la ciutat francesa d’Angulema, capital europea del còmic, en motiu dels 25 anys del Saló del Còmic. També ha esmentat la necessitat de remodelar i millorar tant el teatre com la plaça de les Fontetes.

Forné ha parlat de la potenciació de Saló del Còmic en motiu de la celebració de les noces d’argent d’aquest projecte ja més que consolidat. Amb l’agermanament amb Angulema, la Massana, considera el candidat de CC, podria entrar en un circuit europeu del còmic. Un treball que es voldria iniciar ben aviat i que hauria de culminar el 2021, quan se celebrarà els 25 anys del Saló del Còmic, seria “fomentar que les façanes dels edificis en desús” de la parròquia quedin engalanades “motius de còmic”.

El proper comú massanenc vol potenciar les Fontetes com el “teatre que ja acull multitud d’actes” actualment tot buscant una millora i remodelació que faci que el recinte esdevingui “més còmode tant per a l’espectador com per als artistes”. Això passaria per arranjar algunes de les fileres de seients, de butaques, ja malmeses pel pas de temps. També es voldria canviar el paviment de la plaça, que també ha patit un important desgast producte de les moltes activitats que acull.

Guillem Forné també ha parlat de la voluntat comunal de recuperar l’esperit lúdic i festiu de les festes majors dels diversos quarts o pobles de la Massana tot evitant ensurts com els ‘botellons’. Per això, en candidat de Ciutadans Compromesos ha assegurat que “volem treballar colze a colze amb totes les comissions de festes” per tal d’assegurar que les festes, totes, siguin lúdiques i no surtin de mare. I si el comú vol col·laborar amb les comissions organitzadores també cooperarà amb Govern i els canvis previstos a la Llei de seguretat pública.

Comentaris (1)

Trending