Ciutadans Compromesos aposta fer fomentar xarxes de vehicles i bicicletes elèctriques compartides

La formació massanenca considera fonamental vetllar per l’increment de l’eficiència energètica i d’aquesta manera poder ser cada vegada menys dependents dels països veïns

-
-
Ciutadans Compromesos (CC) voldria reforçar el transport públic tot fomentant xarxes de vehicles elèctrics i bicicletes elèctriques que siguin compartides per diversos usuaris. Aquesta és una de les apostes de la formació que es presenta a la territorial de la Massana i que encapçala Carles Naudi. El grup parroquial considera fonamental vetllar per l’increment de l’eficiència energètica i d’aquesta manera poder ser cada vegada menys dependents respecte dels dos estats veïns, tradicionals subministradors energètics del Principat.

Naudi, acompanyat de la suplent de la candidatura Meritxell Marsà, ha parlar d’eficiència energètica i energies renovables als peus de la planta fotovoltaica “més important que hi ha a Andorra”, tal i com ha remarcat el cap de cartell ‘ciutadanocompromès’. La planta està situada a la teulada de l’Escola dels Pirineus, a l’Aldosa massanenca, un fet ressaltat també per Naudi, que ha comentat la coincidència i vocació de futur que tenen totes dues coses: l’energia eficient i l’educació.

El candidat de CC ha explicat que no es tracta d’assumir la independència energètica d’avui per demà. Però sí d’anar fent passos per ser cada cop menys dependents. Així, hi ha el compromís de reduir en el 20% els gasos hivernacle, incrementar en un 20% l’ús de les energies renovables i augmentar, també en un 20%, l’eficiència en els edificis públics. Tot per aconseguir una millora substancial per “al nostra país, l’aire que respirem i la nostra sobirania energètica”.

Des de l’administració pública, una de les “apostes per futur” ineludibles, ha remarcat Naudi, és millorar l’eficiència tant els edificis com del parc mòbil. En aquest sentit ha remarcat l’aposta pel vehicle elèctric. De fet, per a Naudi i Ciutadans Compromesos és cabdal, entre altres coses, el foment d’una xarxa de transport públic que més enllà de l’autobús incorpori també la bicicleta elèctrica -per a la qual es comprometen a posar més bases- i el cotxe elèctric, totes dues tipologies de vehicles en la modalitat de compartir.

Comentaris

Trending