La Setmana de l’isard es tanca amb bones sensacions i sense grans incompliments

Encara que les dades oficials no es facilitaran fins d’aquí uns dies, ara per ara només hi ha constatada una infracció per no anellar degudament un animal abatut i el pla de caça s’haurà complert en un 80% o una mica més

Uns dels prismàtics amb els quals els banders controlen els caçadors.
Uns dels prismàtics amb els quals els banders controlen els caçadors. BANDERS

Si no hi ha cap daltabaix fins a la mitjanit, la Setmana de caça de l’isard tancarà una de les edicions més tranquil·les i de millor foment de la convivència dels darrers anys. Encara que les dades oficials no es facilitaran fins d’aquí uns dies, ara per ara només hi ha constatada una infracció per no anellar degudament un animal abatut i el pla de caça s’haurà complert en un 80% o una mica més. Després dels recomptes oportuns es va permetre abatre 165 exemplars d’isard. Com sol ser habitual no es caçaran tots els previstos.

No és res d’excepcional. En canvi, sí que és més poc habitual que hi hagi un comportament tan notablement bo i estricte. Sense dubte, segons diverses fonts, el fet que la cabana d’isards gaudeixi de bona salut -la qual cosa fa que es vegin per la muntanya un bon nombre d’exemplars- i la conscienciació dels caçadors que l’entorn natural és cada cop més apreciat per persones que no tenen res de d'afició cinegètica però amb les quals, unes i altres, han de conviure, haurien facilitat que no hi hagin hagut incidents. Almenys no de remarcables.

Isard vist per un caçador.

Relacionat

Sense incidents i amb una bona cabana d’isards les primeres jornades de caça

Com s’ha dit, hores d’ara només ha transcendit un anellament no fet correctament, que és una infracció greu però que ho és des del punt de vista administratiu. Altres anys s’havien abatut animals que no tocaven, fins i tot fora de les fronteres del Principat o en condicions que la legislació estrictament prohibeix. No seria el cas d’enguany, en què aquests extrems més reprovables no s’haurien donat i tot hauria funcionat amb força exquisidesa.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending