Sense incidents i amb una bona cabana d’isards les primeres jornades de caça

Les colles escampades per diversos punts del Principat estan gaudint de la setmana cinegètica per excel·lència

Isard vist per un caçador.
Isard vist per un caçador.

Les primeres jornades de la Setmana de caça de l’isard estan transcorrent amb una normalitat gairebé absoluta, sense incidents a ressaltar i amb els caçadors que aprofiten l’abundància d’exemplars per intentar veure la millor peça abans de gastar les anelles que els pertoqui (una cada quatre caçadors, enguany com l’any passat malgrat que hi ha més caçadors registrats i una mica menys d’animals autoritzats a abatre).

Els diversos caçadors consultats han explicat que els dos primers dies de la setmana cinegètica han transcorregut sense novetats. De fet, alguns han detectat massa tranquil·litat i tot malgrat que d’exemplars se’n veuen. De fet, els tres darrers anys la cabana d’isard està en constant creixement i això es nota alhora d’anar a la muntanya.

Un grup de caçadors preparant el material per anar a la muntanya.

Relacionat

Tret de sortida a una Setmana de l’Isard amb més caçadors però menys exemplars a capturar

Tant els caçadors com els banders esperen que a nivell d’incompliments normatius, d’infraccions, n’hi hagi les menys possibles. I que sigui tan poques com sigui possible les sancions que calgui imposar. Si pot ser, que no n’hi hagi cap. En aquest sentit, el fet que hi hagi molts isards i que fins i tot es pugui fer una mena de ‘selecció’ prèvia hauria d’afavorir que la setmana transcorri amb aquesta normalitat dels primers dies. Però això no és cap garantia com ha quedat palès altres anys.

Etiquetes

Comentaris

Trending