Una setmana de caça de l’isard completa: anelles gairebé esgotades, sense incidents i bon temps

Els caçadors feia temps que no gaudien tant del certamen cinegètic per excel·lència, que ha permès veure exemplars a gairebé tots els racons del Principat

Un dels isards vistos aquests dies.
Un dels isards vistos aquests dies.

Els caçadors han baixat de la muntanya -aquells que han fet estada llarga o que hi han aprofitat el segon cap de setmana del certamen- amb plena satisfacció. La setmana de caça de l’isard va molt més enllà de la persecució d’exemplars que, sia dit de passada, se n’han vist per tots racons i en molt bon estat. La setmana de l’isard ha estat d’allò més completa: anelles gairebé esgotades, absència d’incidents majors i un temps que en gran part ha estat excel·lent per fer vida a la muntanya.

Les dades oficials no les tindran els banders fins d’aquí un parell de dies, o una mica més, quan s’hagin acabat de rebre tots els elements necessaris i als quals els caçadors estan obligats a presentar cada vegada que abaten un animal. N’hi havia 201 de disponibles i la xifra final quedarà molt a prop al ple absolut. Enguany hi havia tants exemplars arreu i tantes anelles possibles que a priori això també hauria contribuït a fer reduir la tensió i evitar picabaralles tan habituals en altres ocasions.

Isards durant la setmana cinegètica de l'any passat.

Relacionat

Comença amb bones expectatives i rècord d’exemplars la setmana de l’isard

Ja els primers dies s’havia fet ús de bona part de les anelles. Per aquest cap de setmana quedava l’altre gros de ‘tiquets’ oberts per utilitzar. Pel mig, convivència entre les colles, dinars de germanor i aquestes ‘coses’ tan típiques dels amants de la cinegètica o d’aquesta mena de festa secular al Principat per a la qual molts dels caçadors del país reserven una part de les seves vacances. De tots els dies, només en una ocasió la pluja ha estat molesta. La resta de jornades, climatologia impecable.

El recompte oficial i la comunicació dels banders -que han estat seguint fil per randa l’activitat dels caçadors durant tota la setmana i que han tingut la col·laboració dels agents rurals catalans en la línia fronterera amb les comarques veïnes- haurà d’acabar de polir el detall d’exemplars abatuts i l’analítica que es faci a les melses dels isards morts permetrà de confirmar el que hores d’ara sembla un molt bon estat de la cabana.

Etiquetes

Comentaris

Trending