La setmana de la caça es tanca amb 178 isards abatuts i un mufló mort fora de temporada

Els banders fan un molt bon balanç del certamen cinegètic i només han d’instruir un expedient per falta molt greu alhora que han recollit 120 mostres de melsa per analitzar i saber així l’estat de salut de la cabana

Comentaris

Alguns dels isards vistos durant el recompte.
Alguns dels isards vistos durant el recompte. BANDERS

Cent setanta-vuit isards abatuts i un mufló mort fora de temporada. És el resultat numèric i controlat pels banders de la setmana de la caça per excel·lència al Principat. Això vol dir que s’han capturat -o s’han usat, si es parla d’anelles- el 88,5% dels exemplars disponibles. Alhora, s’ha hagut d’obrir un expedient, que s’està instruint, per la falta molt greu comesa, que és matar un animal quan no toca. Les xifres són similars a les de l’any passat quant als animals capturats i baixen les infraccions.

La setmana de la caça d’enguany va començar el passat diumenge 11 de setembre i ha finalitzat aquest diumenge dia 18 amb la participació de 625 caçadors. La concentració d’activitat s’ha centrat als caps de setmana. El cos de banders ha realitzat controls de carretera, dispositius preventius, dispositius de vigilància i ha posat a disposició un punt de control centralitzat on tots els caçadors han pogut passar a fer el control de captura entre les 11 del matí i les 10 de la nit.

Amb tot aquest desplegament d’efectius i, durant tota la setmana, tan sols s’ha constatat, com s’ha dit, una sola infracció per part dels caçadors. Com a conseqüència s’ha obert un atestat, que es troba en fase d’instrucció, per una infracció molt greu recollida a la Llei de la caça. La infracció ha estat caçar un mufló fora de la temporada establerta per aquesta espècie.

Un dels isards vistos aquests dies.

Relacionat

Una setmana de caça de l’isard completa: anelles gairebé esgotades, sense incidents i bon temps

Vistes les xifres, els banders atribueixen a la bona feina de col·laboració entre el cos i els caçadors el nombre d’exemplars abatuts i el fet que les sancions baixi respecte l’any passat. El control dels isards s’ha realitzat amb cordialitat. El mateix han destacat els caçadors, que han pogut gaudir d’una setmana de bon temps i de molta presència d’exemplars a tots els racons del Principat.

A més a més, la campanya d’aquest setembre ha permès recollir 120 mostres de melsa dels isards capturats. Totes aquestes mostres permeten al departament de Medi Ambient continuar coneixent l’estat sanitari de la cabana d’isards al Principat. En principi, l’estat de salut de l’espècie és molt bo, i això també es pot veure amb l’índex de creixement hagut els darrers temps. Però l’anàlisi de les melses és un element que permet saber de forma directe sobre la situació sanitària dels animals. Fins al 14 d’octubre els caçadors tenen de termini per lliurar les anelles no usades.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending