El bon estat de la cabana d’isards augura una altra ‘Setmana’ de rècord

El recompte encara està en marxa però ja ha permès detectar un nombre elevat de cabrits, que són fonamentals en el moment de calcular els índexs de captura

Un cabrit d'isard vist pels banders aquest estiu.
Un cabrit d'isard vist pels banders aquest estiu. BANDERS

El bon estat de la cabana d’isards fa pronosticar que enguany el recompte tornarà a ser de rècord i que els caçadors podran gaudir d’una excel·lent setmana cinegètica entre el 10 i el 17 de setembre, quan està previst que se celebri la trobada de caça amb més tradició del Principat. Encara que el recompte no està finalitzat, és possible que es torni a superar el nombre d’animals vistos l’any passat, on se’n van registrar 1.300.

Per a l’índex de captures -l’any passat es van permetre abatre 201 exemplars- és crucial el nombre de cabrits que es comptin. També en aquest sentit, les fonts consultades han assegurat que se n’estan veient molts. No ha estat aquest passat tampoc un hivern dur, com tampoc no ho va ser el de la temporada 2021-22, i això facilita la tranquil·litat dels animals i que les femelles es puguin gestar sense alteracions.

En el darrer recompte es van comptabilitzar fins a 327 cabrits, una xifra que hauria de ser molt similar a la d’aquest any, encara que s’espera que n’hi hagi fins i tot alguns més. Però això fins d’aquí alguns dies no s’acabarà de tancar del tot. Com els darrers anys, la feina conjunta de banders i de caçadors també és molt bona i això, des que hi ha una bona compenetració entre els dos col·lectius, ha facilitat molt les coses.

Per veure les anelles que tocaran a cada colla, és clar, també caldrà esperar al nombre de caçadors que finalment s’inscriguin a la Setmana de l’isard. I si hi ha rècord d’exemplars, d’animals, també el darrer any hi va haver creixement del nombre de caçadors, amb la qual cosa és molt complicat, complicadíssim, que es pugui anar més enllà de l’anella que es va concedir l’edició passada per a cada tres caçadors.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending