Els banders denuncien l’abatiment furtiu d’un isard a Xixerella

El cos lamenta que accions individuals que poden ser reprovables fins i tot en l’àmbit penal malmetin la imatge de tot un col·lectiu, els dels caçadors, la tasca dels quals és essencial per a la gestió cinegètica

L'isard abatut.
L'isard abatut. BANDERS

Els banders han denunciat a través de les xarxes socials i alhora han posat en marxa la pertinent investigació amb l’objectiu d’intentar descobrir qui hauria abatut de manera furtiva un isard que s’hauria localitzat mort a la reserva de Xixerella, a Pal. L’animal presentava un orifici d’entrada d’un balí que sense cap mena de dubte li hauria causat la mort.

El cos lamenta que accions individuals com la detectada recentment embruta la imatge de tot el col·lectiu de caçadors. En aquest sentit, els agents del cos rural recorden que els caçadors són essencials per a la gestió cinegètica i el control de la sobrepoblació que hi acaba havent en els boscos i espais naturals del país d’algunes espècies. Malgrat que en general la relació entre banders i caçadors, formalment, és bona, això no deixa que hi ha tensions més que evidents en alguns moments.

Captura de pantalla 2022 12 17 a las 13.03.24
L'orifici d'entrada del balí mortal.

Més enllà d’això, si es localitzés l’autor de la mort de l’isard, s’hauria d’enfrontar a una sanció exemplar en tractar-se d’una infracció molt greu contemplada en la llei de caça. Alhora, caldria veure si hi ha lloc a aplicar algun precepte recollit en l’àmbit penal per tal d’imposar una sanció encara més forta a l’infractor.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending