Abatuts nou de cada deu isards disponibles en una setmana de caça que es tanca amb tres infraccions

Durant el certamen cinegètic per excel·lència al Principat, s’han caçat 150 dels 165 exemplars que establia el pla aprovat, un percentatge lleugerament superior al de l’any passat

Comentaris

Una anella encerclant la pota d'un isard abatut.
Una anella encerclant la pota d'un isard abatut. AGENTS RURALS

Tres infraccions, una de les quals molt greus, i 150 isards abatuts. És a dir, s’ha caçat nou de cada deu exemplars disponibles per a la present Setmana de caça de l’isard, que va concloure aquest diumenge en el marc d’unes bones sensacions i col·laboració entre totes les parts intervinents. Enguany hi havia més caçadors registrats que mai per tal de participar en la setmana cinegètica per excel·lència al Principat.

Segons les dades oficials fetes públiques pel Govern, la setmana de cacera s’ha tancat amb un total de 150 captures de les 165 que s’havien autoritzat. Això suposa que s’han acabat caçant el 90,9% dels exemplars permesos, una xifra lleugerament superior a les dades registrades l’any passat quan es van abatre el 83,4% dels isards autoritzats. La setmana de la caça d’enguany va començar el passat diumenge 12 de setembre i ha finalitzat aquest diumenge dia 19 amb la participació de 601 caçadors agrupats en un total de 57 colles.

No anellar un isard mort, caçar fora del període establert i no portar la documentació necessària, la base dels tres expedients sancionadors oberts

Durant tota la setmana s’han obert un total de tres expedients sancionadors per infraccions recollides a la Llei de la caça. Una de les infraccions, avançada per l’Altaveu, ha estat molt greu per transportar un isard abatut sense la corresponent anella. La negligència constatada, que es troba en fase d’instrucció, comporta una multa de 2.000 euros, la suspensió de la llicència i la inhabilitació per obtenir-la durant tres anys.

Una altra infracció ha estat de caràcter greu per caçar fora dels dies hàbils corresponents dins del període establert. L’atestat també es troba en fase d’instrucció amb una possible multa de mil euros, suspensió de la llicència de caça i la inhabilitació per obtenir-la durant un any. L’últim atestat ha estat per una falta lleu, per no portar la documentació obligatòria.

Uns dels prismàtics amb els quals els banders controlen els caçadors.

Relacionat

La Setmana de l’isard es tanca amb bones sensacions i sense grans incompliments

Vistes les xifres, els banders atribueixen a la bona feina de col·laboració entre el cos i els caçadors el nombre d’exemplars abatuts i el fet que les sancions es mantinguin respecte l’any passat. El control dels isards s’han realitzat amb cordialitat. D’altra banda, s’han recollit 109 mostres de melsa dels isards capturats. Totes aquestes mostres permeten al departament de Medi Ambient continuar coneixent l’estat sanitari de la cabana d’isards al Principat. Es recorda que el termini fixat pel retorn de les anelles per part dels caçadors finalitza el 7 d’octubre.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending