Cinca, Missé i la ‘girafa consultora’: l’exministre i l’exsecretari d’Estat ‘aprofiten’ el ‘know how’ de Govern

L’antic màxim responsable d’ACTUA és el soci fundador d’una companyia hispanoandorrana que es dedica a assessorar pimes i de la qual l’extitular de Finances també en seria soci

-
-
Giraffe Strategy. Aquest és el nom d’una consultora estratègica orientada en gran mesura a les petites i mitjanes empreses (PIME). Una companyia que pretén acompanyar empreses de nova creació per impulsar-les. És una de tantes consultores que pretenen assessorar empreses a banda i banda de la frontera. A Andorra i a Espanya. El fet diferencial, per dir-ho d’alguna forma, és que en formen part l’exsecretari d’Estat de Diversificació Econòmica Josep Maria Missé i l’exministre de Finances Jordi Cinca.

Si es consulta la informació corporativa que facilita la mateixa companyia, el paper de Missé és molt més rellevant que el de Cinca. Una altra cosa és que tots dos aportin el ‘know how’ i l’agenda obtinguda com a alts comandaments del Govern d’Andorra les dues darreres legislatures. L’exsecretari d’Estat és un dels socis fundadors de la companyia. L’exresponsable de les finances públiques n’és soci ‘simple’ si es fa cas a les publicacions que Giraffe Strategy mateix fa en les xarxes socials.

Encara hi ha un altre lligam amb el Principat, un altre dels socis fundadors de la consultora. Es tracta de Jordi Marín Puigpelat, un economista lligat històricament a les noves tecnologies, que és un dels valors que pretén explotar la consultora en l’acompanyament de les empreses que contractin els seus serveis. Marín, director general de Microsoft a Catalunya entre el 2014 i el 2018, és des del 2015 conseller independent del consell d’administració de l’Agència de Desenvolupament i Inversió (ADI), que és, per dir-ho d’alguna manera, l’alter ego d’ACTUA. Va ser per aquest canal si no abans que Missé i Marín haurien travat amistat i complicitats professionals.

Com a soci fundador de la firma Giraffe Strategy també hi apareix el conseller independent d'ADI Jordi Marín, director de Microsoft a Catalunya des del 2014 i fins l'any passat

Giraffe Strategy té com a socis fundadors, a banda de Missé i Marín, dos especialistes més en negocis i finances que coincideixen en un grup petrolier (Ferrer Abelló). Es tracta d’Oriol Ferrer i Marcel Muñoz. Aquest darrer és el CEO de la consultora i, segons el registre de societats espanyol, l’administrador únic d’una companyia constituïda el mes d’octubre passat però que no està degudament registrada fins el 14 de març, el dia de la Constitució andorrana. Formalment, almenys a Espanya, la consultora té el domicili a la població catalana de Molins de Rei.

Missé es descriu en la web corporativa de Giraffe Strategy com a especialista “en diversificació i desenvolupament de nous negocis”. L’exsecretari d’Estat, més enllà de la consultora, forma part del consell d’administració d’Andorra Telecom i, des d’aquí, ha passat a presidir el consell d’administració de la filial d’origen andalús Avatel. El vincle de Cinca amb la consultora sorgeix pel fet que des de les xarxes socials aquesta mateixa setmana s’ha difós un article publicat per l’exministre a ‘Diari d’Andorra’ i el Giraffe Strategy el presenta com a soci de la consultora.

La companyia es dedica a acompanyar empreses, a obrir nous mercats, a facilitar inversió a nous projectes empresarials que necessitin un impuls. “Giraffe Strategy neix de la visió de crear un nou concepte de consultoria boutique, orientat a donar suport a l'alta direcció de l'empresa en la definició i implementació de nous eixos estratègics. El nostre enfoc diferencial es basa en un equip format per experts amb una àmplia experiència en diferents àmbits de gestió, així com en el desenvolupament de noves oportunitats de negoci”, resa la presentació de la companyia.

Comentaris (5)

Trending