Nicolás Maduro deixa plantada a la Cimera Iberoamericana

El mandatari veneçolà havia confirmat la seva assistència per videoconferència, però, finalment, serà la vicepresidenta Delcy Rodríguez qui el substituirà

Nicolás Maduro.
Nicolás Maduro. ARXIU

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, no participarà finalment en la Cimera Iberoamericana. Serà la vicepresidenta, Delcy Rodríguez, qui el substituirà per videoconferència, igual que estava prevista la intervenció de Maduro. Tot i això, també sembla l’assistència de Rodríguez tampoc està confirmada totalment, per tant, podrien haver-hi més canvis d’última hora.

La confirmació de la participació del president veneçolà va arribar després d’un debat obert sobre si calia convidar a Maduro o a Guaidó. Finalment, la ministra d’Exteriors, Maria Ubach, va explicar que s’estenia invitació als màxims representants dels governs legalment establerts i definits per les Nacions Unides. A excepció del mandatari brasiler, Jair Bolsonaro, i el mexicà, Andrés Manuel López Obrador, la Cimera comptava amb tots els presidents iberoamericans. Igualment, Veneçuela estarà representada amb Rodríguez.

Aquesta no és la primera vegada que Maduro no participa en una Cimera Iberoamericana. Al 2016 i al 2018 ja es va excusar per a no estar present a l’encontre. La reunió de caps d’Estat i Govern comença aquest dimeres a les 16 hores, per tant, caldrà veure si finalment Rodríguez assisteix o hi ha algun canvi més d’última hora.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending