Benazet treu pit de l’atenció a les persones discapacitades durant la pandèmia

El ministre de Salut recorda que es va fer un seguiment acurat i a domicili dels membres del col·lectiu durant la presentació de la campanya iberoamericana de vacunació inclusiva

Un instant de l'acte de presentació del programa.
Un instant de l'acte de presentació del programa.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha participat aquest dimecres en la taula rodona de presentació de la campanya iberoamericana de vacunació inclusiva per a persones amb discapacitat, acte que s’ha celebrat en el marc de la XXVII Cimera que té lloc a Soldeu. Durant l’acte, el polític ordinenc ha volgut posar en relleu, que, durant la pandèmia, Andorra ha tingut especial cura per aquest col·lectiu. Així, ha recordat que s’ha fet un seguiment específic al domicili o altres actuacions, com ara un esforç a nivell comunicatiu.

La campanya presentada forma part del Programa Iberoamericà sobre els Drets de les  Persones amb Discapacitat, aprovat durant la XXVI Cimera, celebrada a Guatemala l’any 2018. El pla té l’objectiu de contribuir a la inclusió del col·lectiu en la vida política, econòmica i social.  Entre els seus àmbits d’actuació ha pres rellevància el fet d’assegurar-los l’accés al sistema de  salut i especialment, en el context de la pandèmia, que puguin rebre informació, atenció i tractaments contra la Covid-19.

En la seva intervenció, Martínez Benazet ha destacat que el Govern ha estat “a prop de tots els ciutadans durant la pandèmia i amb tots ha tingut el mateix tracte, igual i sense discriminació”. El titular de Salut ha posat en relleu l’aposta per “una política comunicativa propera i molt potent amb la incorporació del llenguatge de signes”. A la vegada, ha recordat que es va desplegar “una atenció telefònica a totes les persones amb discapacitat, contactant amb ells al seu domicili” o que es van fer excepcions “per deixar sortir a les persones amb discapacitat psicosocial”.

A la taula rodona també han participat la Secretària General Iberoamericana, Rebeca Grynspan, el vicepresident del Grup Social ONCE, Alberto Durán, i l’ambaixadora de Costa Rica a Andorra i Espanya, Ana Helena Chacón. Tots ells han compartit la rellevància del Programa Iberoamericà sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

Comentaris (1)

Trending