Cent vint-i-vuit esportistes professionals podran tornar als entrenaments dilluns

Els basquetbolistes del MoraBanc més els ciclistes i motociclistes d’alt nivell que viuen al país reprenen l’activitat extremant les mesures de seguretat

-
-
Els esportistes professionals afincats al país tornen dilluns als entrenaments. Però no de qualsevol manera. Respectant uns indrets, unes franges horàries i, fins i tot, no podent realitzar segons quines activitats que són normals per als seus exercicis en una situació que no fos excepcional com l’actual. En total, 128 es podran reactivar dilluns. Els jugadors del MoraBanc Andorra, o els ciclistes i motociclistes que resideixen al Principat, són els principals beneficiats.

Segons les dades ofertes aquesta tarda pel Govern, els esportistes que estaran autoritzats a entrenar a partir de dilluns són 51 becats pel programa d’alt rendiment governamental, que s’hauran d’entrenar al centre de tecnificació d’Ordino seguint les pautes que se’ls fixi i disposats en quatre espais diferenciats en què s’ha dividit l’esmentat centre; els catorze basquetbolistes del MoraBanc podran acudir al poliesportiu de Govern i al gimnàs però, per ara, de manera individual i seguint una planificació concreta.

Els motociclistes d’alt nivell que viuen al Principat podran anar a fer trial per tal de preparar-se a la cota 1.600 de Naturlandia. Es podran desplaçar fins al lloc en vehicle i allí podran disposar també d’un vehicle de suport mentre duri l’entrenament, que anirà d’11 del matí a 2 de la tarda en dies alternatius, ja que els 15 motoristes registrats s’hauran de dividir en dos grups de 8 i 7 respectivament.

Sobre les competicions domèstiques, no hi ha cap decisió presa, però no es preveu que s'activin fins a "fases ulteriors" del desconfinament

Finalment, els 48 ciclistes registrats al Principat s’hauran de dividir en dos grups de 24 que també podran fer sessions de pedaleig a l’exterior en dies alternatius i durant dues hores entre les 11 del matí i les 2 de la tarda. El seu circuit no podrà anar més enllà d’Ordino a Arcalís passant si escau pel coll d’Ordino. Tindran dos punts eventualment de sortida: el palau de Gel de Canillo o el centre de tecnificació d’Ordino.

Tots els esportistes han de seguir unes pautes i uns requisits de seguretat i prevenció. Per ara, només s’autoritza aquells esportistes d’alt nivell que tenen competicions a la vista. Això vol dir que es dóna per fet que molt probablement s’acabi reprenent la Lliga Endesa. En canvi, per exemple, de moment no s’autoritza a entrenar-se els jugadors de l’FC Andorra perquè no està clar que la Segona Divisió B del futbol espanyol torni a l’activitat. I si hi torna, no està clar que ho hagi de fer amb el concurs del conjunt andorrà.

Finalment, i en relació amb l’activitat esportiva, el cap de Govern, Xavier Espot, ha explicat en relació amb les competicions domèstiques que “no s’ha pres cap decisió” lligada a una possible fase “de represa de l’activitat normal” i que aquesta, segurament, no es donarà fins a fases posteriors del desconfinament progressius. En tot cas, segons Espot, el ministeri de Cultura i Esports està treballant en la matèria.

Comentaris (1)

Trending