Cent cinquanta mil euros en LEDs per intentar atraure els cotxes cap al centre històric d’Andorra la Vella

Un ‘arc triomfal’ d’última generació, de 30 metres d’amplada i 9 d’altura, situat a l’entorn de la rotonda de la Margineda a partir de la propera tardor vol ‘portar’ els turistes cap a l’avinguda d’Enclar

Comentaris

La consol major, Conxita Marsol, presentant el projecte.
La consol major, Conxita Marsol, presentant el projecte.
Una xarxa LED cobrirà la cara més visible de l’arc amb què Andorra la Vella pretén donar la benvinguda als visitants en les immediacions de la rotonda de la Margineda a partir de la tardor, quan s’espera que l’obra, que està previst que tingui un cost de 150.000 euros i l’ha dissenyat l’arquitecte Josep Adserà, estigui ja instal·lada al seu lloc. La voluntat comunal és que l’estructura, lluminosa, esdevingui un reclam perquè especialment els turistes, en lloc d’encarar-se cap al vial del Pobladó, vulguin entrar cap a l’avinguda d’Enclar i, d’aquesta manera, tirin cap al centre històric de la capital.

La cònsol major, Conxita Marsol, ha presentat el projecte guanyador del concurs nacional d’idees per a la creació d’un portal d’entrada a la parròquia d’Andorra la Vella a la rotonda de la Margineda amb l’objectiu de fomentar el flux de vehicles per l’avinguda d’Enclar. Ho ha fet acompanyada d’Adserà, encarregat de desenvolupar el projecte. Durant l’estiu, s’instal·larà un portal d’entrada de 30 metres de llargada i 9 d’alçada que pretén captar l’atenció dels conductors i prioritzar que els vehicles en direcció a la capital, a l’encreuament de la rotonda de La Margineda, accedeixin per l’avinguda d’Enclar. 

La idea, segons ha exposat Adserà, ha estat crear una escultura amb una forma harmònica amb l’entorn que convidi els conductors a passar-hi per sota. La cara vista de l’estructura metàl·lica per als vehicles procedents del sud s’equiparà amb una malla de LED d’uns 50 metres quadrats que permetrà la projecció d’imatges i vídeos, creant un gran reclam d’accés a l’avinguda d’Enclar. En aquest sentit, la cònsol major ha destacat que la pantalla, visible tant de dia com de nit, permetrà atorgar un caràcter emblemàtic i singular a l’entrada a Andorra la Vella, alhora que serà un nou suport per promocionar esdeveniments que es facin a la parròquia. La part posterior de l’escultura, visible per als vehicles que es dirigeixin en sentit sud a través de l’avinguda d’Enclar, s’equiparà amb diverses llums, com un element estètic que marcarà la sortida de la capital. 

El cost estimat de l’obra és de 150.000 euros i es preveu que les obres es realitzin en un termini de tres mesos. El concurs d’idees, que ha rebut quatre propostes, preveia premis per als tres projectes millors. L’equip guanyador rebrà 3.000 euros en metàl·lic. Conxita Marsol ha explicat que la instal·lació d’aquesta porta d’entrada a la parròquia es realitzarà en paral·lel a la construcció d’un nou projecte d’urbanització per part dels propietaris dels terrenys situats al marge esquerre en sentit pujada de l’avinguda d’Enclar. Aquesta iniciativa, les obres de la qual es preveu que comencin en breu, reduirà a tres els carrils de circulació i habilitarà una rambla per a vianants de nou metres d’amplada i un carril bici. 

 

Comentaris (5)

Trending