Caullet es defineix com un artesà del dret en el seu jurament de magistrat del Constitucional

La síndica Roser Suñé destaca la seva participació en el procés constituent

Jean-Yves Caullet en el moment del jurament com a nou magistrat del Tribunal Constitucional.
Jean-Yves Caullet en el moment del jurament com a nou magistrat del Tribunal Constitucional.
Jean-Yves Caullet ha jurat aquest dimarts el seu càrrec com a magistrat del Tribunal Constitucional en substitució de Laurence Burgorgue-Larsen. Caullet s'ha mostrat molt emocionat en un acte que ha aplegat a la Casa de Vall, representants del món polític i judicial amb el cap de Govern Xavier Esport i el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall al capdavant.

Caullet, en un breu discurs, s'ha definit com "un artesà de la justícia" perquè no és advocat i ha demanat el suport dels seus companys al Tribunal Constitucional. El nou magistrat ha recordat que fa anys en aquell mateix edifici va participar activament en els treballs de redacció de la Constitució que es va aprovar l'any 1993. "Aquí mateix vaig poder participar en un gran moment de la història d'Andorra", ha dit,  i ha afegit que "vull servir amb imparcialitat en aquest Estat social i democràtic que és Andorra, He pogut constatar que les institucions funcionen i el país ha estat reconegut a nivell internacional i ha assegurat la separació de poders. Era el que ens havien encomanat en la redacció de la Constitució". 

No s'ha volgut pronunciar sobre una modificació de la Constitució per introduir l'avortament en els tres supòsits: que hi hagi una violació, que la vida de la mare corri perill o que el fetus surti amb malformacions. "Acabo de jurar com a membre del Tribunal Constitucional i hi ha un secret en les deliberacions i en els vots". Finalment, ha opinat que la separació dels poders executiu, legislatiu i judicial, necessaris en una democràcia respectuosa amb els drets fonamentals, està garantida per la Carta Magna

La síndica general, Roser Suñé ha recordat el paper actiu que va tenir Caullet en la Constitució de la nova Andorra i ha assegurat que "aportarà molt a aquest país que busca el seu camí en el segle XXI".

 

 

 

Comentaris (5)

Trending