Canturri acompanyarà finalment Marsol en el consolat d’Andorra la Vella

El fins ara conseller major i responsable de Serveis Públics i Circulació serà el cònsol menor després de poder-ho compatibilitzar amb la seva activitat professional

Comentaris

-
-
El fins ara conseller major i responsable de Serveis Públics i Circulació, Miquel Canturri, assumirà la tasca de cònsol menor en substitució de Marc Pons i acompanyarà Conxita Marsol en el consolat d’Andorra la Vella fins al final del mandat, el proper desembre. Canturri ha pogut finalment fer compatible la seva tasca professional amb l’activitat pública.

L’elecció oficial com a cònsol menor de Canturri, que aplana qualsevol mena d’escletxa de la majoria en el cas que s’hagués optat per algun altre membre del grup, es farà en una sessió de consell de comú, que se celebrarà el proper dilluns a la tarda. Canturri mantindrà la responsabilitat de conseller delegat de Serveis Públics i Circulació. 

Canturri, nascut a Andorra la Vella el 1963, és empresari de la restauració, va estudiar Turisme i Hostaleria a l’escola de Sant Pol de Mar i té un establiment al centre històric de la capital. Ocupava el número 3 de la llista Demòcrata guanyadora de les eleccions comunals del 2015 encapçalada per Marsol. Agafa el relleu de Marc Pons que va renunciar la setmana passada per poder concórrer a les eleccions generals.

La sortida de Pons comporta altres canvis en cascada. Així, més enllà de l’elecció de Canturri com a cònsol menor, en la sessió del consell de dilluns vinent Mònica Codina passarà a ser consellera major en lloc de menor i Maica Nin assumirà aquest darrer càrrec. S’incorpora a la majoria comunal el fins ara director d’Esports comunal i número 9 de la llista de DA Alain Cabanes. Cabanes era un ‘candidable’ a cònsol menor per la proximitat professional que té amb Marsol, però si s’hagués optat per ell, com es va arribar a plantejar internament, no tenia assegurada l’elecció.

Cabanes assumirà a partir del proper dilluns la conselleria d’Esports i Joventut, de les quals el màxim responsable n’era l’antic cònsol menor. Marc Pons també era el conseller delegat de Cultura i Participació Ciutadana. L’àrea de Cultura l’assumirà directament la cònsol major, Conxita Marsol, mentre que la de Participació Ciutadana dependrà de la consellera de Social, Ester Vilarrubla, que a partir del proper dilluns passarà a ser consellera de Social i de Participació Ciutadana.

Comentaris (1)

Trending