Canillo és la parròquia amb més habitatges sense comptador

Al conjunt del país, les distribuïdores elèctriques tenen comptabilitzats un total de 43.360 immobles dels quals el 9,2% no disposaria de contracte 

-
-
A Canillo és on hi ha més habitatges sense contracte de subministrament elèctric, el que pot portar a pensar que, proporcionalment, i sempre proporcionalment, és la parròquia on hi ha més pisos o immobles buits. El 13% dels habitatges canillencs no disposen de comptador d’energia elèctrica, segons les dades de què disposa, en aquest cas, FEDA. Al conjunt del país, les empreses distribuïdores d’electricitat comptabilitzen un total de 43.360 habitatges dels quals, 3.993 no tenen contractada energia.

Són justament els dos nuclis poblacionals on més allotjaments de caràcter turístic hi ha -Canillo i el Pas de la Casa- on més habitatges sense comptadors hi ha, també. I per habitatges, alhora d’entendre exactament les xifres que s’estan donant, cal entendre pisos, cases adossades i xalets. Altra tipologia d’immobles no figura en aquesta estadística. Si a Canillo el percentatge d’habitatges sense comptador és del 12,9%, al Pas de la Casa gairebé arriba a l’11% (10,7%, en concret. Encamp i Andorra la Vella no es queden gaire lluny i també superen el 10% i, per tant, la mitjana establerta per al Principat.

Les dades en qüestió les ha recopilat el Govern a partir de la informació facilitada per les quatre grans distribuïdores energètiques del país. Això és, prioritàriament, FEDA, però també Nord Andorra, que aglutina conjuntament els detalls d’Ordino i la Massana; Sercensa que subministra el Pas de la Casa i la Mútua Elèctrica de Sant Julià. Les dades no inclouen els edificis que a final d’any estaven en construcció i, per tant, no tenien encara cèdula d’habitabilitat ni els immobles en obres que havien donat temporalment de baixa el subministre. Si hi havia algun contracte que s’estava tramitant en el moment de recollir les dades, tampoc no s’ha inclòs en la informació.

El treball de recopilació forma part d’una anàlisi més global que pretén arribar a saber quants edificis buits hi ha al país. La informació la va acabar trametent, entre altres, el cap de Govern, Toni Martí, al grup parlamentari socialdemòcrata. El PS ha fet diverses demandes en relació amb la problemàtica de l’habitatge i la dificultat de poder-hi accedir en condicions dignes i assumibles. La xifra de 3.993 habitatges sense comptador no es pot donar com el total d’habitatges desocupats perquè es pot donar el cas que hi hagi habitatges que també estiguin buit però que disposin de contracte energètic, tot i que el consum sigui nul o molt baix.

Així les coses, si a Canillo és on hi ha el percentatge més alt d’habitatges sense comptador (738 de 4.996) a Sant Julià, sempre segons les dades facilitades per les distribuïdores de torn, és on hi ha menys cases sense tenir el subministrament contractat (215 de 3.785). En les dues parròquies centrals també hi ha un nombre important d’habitatges sense comptador. 1.145 d’11.054 (un 10,35%) a Andorra la Vella i 652 de 7.199 (un 9,05%) a Escaldes.

Comentaris

Trending