Canillo enquesta tots els temporers per saber-ne les necessitats alhora que n’ha reubicat prop de setanta

El comú ha enviat aquest dilluns 580 consultes ‘on-line’ per intentar saber quines són les necessitats prioritàries que tenen els treballadors sud-americans encallats a la parròquia

La pleta de Soldeu és un dels punts de la parròquia on més temporers hi fan estada.
La pleta de Soldeu és un dels punts de la parròquia on més temporers hi fan estada.
El comú de Canillo mira de ser proactiu amb els prop de sis-cents temporers que actualment, i arran de l’encallament provocat per la crisi del coronavirus, estan vivint a la parròquia. D’una banda, ja han aconseguit reubicar en millors condicions 66 d’aquests treballadors que en acabar la temporada hivernal, si no hagués estat per la situació excepcional actual, ja haurien deixat el Principat. D’altra banda, s’ha posat en marxa una enquesta en línia per conèixer les necessitats d’aquesta població ‘sobrevinguda’.

La corporació canillenca ha enviat avui una enquesta ‘on-line’ als 580 temporers d’origen sud-americà que no poden tornar al seu país i que resideixen a la parròquia, a partir de les dades facilitades pel Govern. L’enquesta té com a objectiu conèixer la seva situació actual, pel que fa a l’allotjament: on s’allotgen, quan venç el seu contracte de lloguer, fins quan podran fer front al lloguer, etc… i saber si actualment fan front a les despeses d’alimentació, si els hi ofereixen els àpats els que els allotgen o hi ha alguna ajuda per part d’alguna entitat pública,  i en el cas que  comprin directament els aliments fins quan creuen que podran fer front a aquesta despesa. 

Els resultats de l’enquesta s’utilitzaran per preveure, durant les properes setmanes, quines seran les necessitats a atendre de manera prioritària i per a quantes persones i si caldrà fer-ho per les dificultats per assumir el pagament de l’allotjament, d’alimentació o ambdues coses. Les respostes a l’enquesta també permetran saber si els temporers tenen algun vol de retorn que no s’hagi anul·lat, i la seva predisposició a tornar al seu país d’origen, en el cas que des d’Andorra finalment se’ls pugui facilitar un vol de retorn. 

Fins a dia d’avui, els serveis comunals muntats a l’efecte d’aquesta situació especial, comandada pel cap del departament de dinamització Turística i Cultural, Francesc Oriol, ja ha rebut 253 consultes, telefòniques o per correu electrònic, de temporers i s’han reubicat 57 temporers a pisos, cedits gratuïtament per empreses que gestionen habitatges d’ús turístic, i nou al Casal Sant Cerni, cedit per mossèn Ramon. Els responsables comunals es mantenen permanentment en contacte amb Ensisa per gestionar la logística de la situació.

 

Comentaris

Trending