Campanya contra la conducció sota els efectes de les drogues i l'alcohol

El cos de policia engega, el 3 de desembre, la iniciativa amb la finalitat de disminuir la sinistralitat a les carreteres i els accidents

-
-
La policia inicia una campanya contra la conducció sota els efectes de les drogues i l'alcohol a partir d'aquest dilluns, 3 de desembre. En el marc de les festes de Nadal, el cos vol fer un seguit de controls encaminants a evitar conductes que posen en risc i perill als usuaris de la xarxa viària, i per tant, es busca poder augmentar la seguretat d'aquests. A més, la iniciativa persegueix una finalitat "preventiva" i "dissuasiva" per tal de disminuir els accidents provocats per l'alcohol i els estupefaents.

D'aquesta manera, els agents policials també volen sensibilitzar als conductors del risc que comportar conduir sota aquestes condicions. Els controls preventius d'alcoholèmia i drogues es faran des d'aquest dilluns i fins al 5 de gener de 2019, de 7 hores a 19 hores.

Tal com preveu el Codi de Circulació, la franja mínima punible en matèria administrativa se situa per sobre dels 0,2 g/l de sang en els conductors professionals i de 0,5 g/l per a la resta de conductors. Pel que respecta a la responsabilitat penal, es recorda que el vigent Codi Penal fixa les taxes d'alcoholèmia en un grau superior a 0,5 g/l de sang per als conductors professionals i una taxa superior a 0,8 g/l per als no professionals.

Les infraccions que es sancionen  

Els agents poden sancionar per la via administrativa als conductors que condueixin amb taxes d'alcoholèmia entre 0,2 g/l i 0,8 g/l – segons siguin professionals o no – amb la retirada durant com a màxim un mes del carnet de conduir i pagant una sanció de 150,25 euros. Per conduir sota la influència d'estupefaents hi ha una suspensió del permís de conducció per una durada de màxim tres mesos i una multa de 601,01 euros.

El cos policial també pot detenir aquells qui cometin infraccions més greus, com ara els conductors professionals i no professionals que condueixin per sobre la taxa fixada, aquells qui ho facin sota l'efecte de drogues i provoquin un perill a la circulació o els que es neguin a fer-se la prova d'alcoholèmia. En funció del conductor es pot arribar a sancionar amb penes de presó, privació del permís de conduir i inhabilitació per a l'exercici de l'ofici o càrrec.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending