Campanya ciutadana contra la construcció d’un telefèric al Pic de Carroi

Recollida de signatures a través de ‘change.org' per intentar aturar el que es considera una “obra absurda” que fa “perdre l’essència del nostre paradís natural”

-
-
Prop de 400 persones ja han firmat aquest matí de dilluns contra la construcció d’un telefèric al Pic de Carroi. Amb el ‘hashtag’ #noaltelefericdecarroi s’ha posat en marxa a través de la plataforma electrònica ‘change.org' una recollida de signatures per intentar aturar el que es considera “una absurda” que fa “perdre l’essència del nostre paradís natural”. Les firmes estan dirigides al Govern, i als comuns d’Andorra la Vella, principalment impulsor de la iniciativa, i de la Massana, que s’hi podria afegir en una segona fase.

Les tres institucions tenen una comissió creada que està elaborant el plec de bases per al concurs que hauria de licitar les obres de construcció de l’esmentat giny. Hauria de ser la iniciativa privada la que realitzés tots els treballs i, després, assumís la gestió de l’esmentada infraestructura. Però hi ha una part de la ciutadania que no veu bé la iniciativa. En aquest cas és el resident lauredià Mario Gómez Lozano qui ha posat en marxa la recollida de firmes a través de la xarxa telemàtica.

La campanya es dirigeix al Govern i als comuns d'Andorra la Vella i la Massana, que tenen creada una comissió per elaborar el plec de bases del concurs

En la motivació de la campanya hi explica que “el Principat d'Andorra té en la seva naturalesa el seu major tresor. A més dels amants de la muntanya que vivim al país, es molta la gent que ve de fora a visitar les seves valls, els seus llacs i els seus pics” i que “el Pic de Carroi, situat a uns 2.137 metres d’altitud, és el lloc on es troben situades les antenes i els repetidors de telecomunicacions que subministren al Principat. Però a més és un lloc ideal per pujar a fer una excursió ja sigui caminant, corrent o fins i tot amb bicicleta de muntanya”. 

A més a més, es recorda també que “per a les persones amb problemes de mobilitat també hi ha la possibilitat de pujar en vehicle per una pista forestal des de Sispony. I a l'hivern també es pot pujar amb raquetes de neu o baixar amb esquís de muntanya”. Per aquest motiu “no entenem l'interès que tenen algunes institucions per perdre l'essència del nostre paradís natural, construint un telefèric per arribar a un lloc emblemàtic al què tothom pot accedir amb més o menys esforç”

En aquest marc acaben recordant que “per a molts no té sentit i creiem que el que realment impulsa a tirar endavant aquesta obra, és l'interès econòmic d'uns pocs”, tot sol·licitant finalment que s’ajudi “amb la teva signatura a fer-los saber”, s’entén principalment a les tres administracions que formen part de la comissió que elabora el plec de bases i a la qual es dirigeix la iniciativa via ‘change.org', que “no som només quatre amants de la muntanya els que ens oposem a aquesta obra absurda”.

 

Comentaris (8)

Trending