Besolí renunciarà a la nacionalitat andorrana per poder obtenir la llibertat

Comentaris

  • L'empresari de Sant Julià està empresonat des del 25 de maig a Soto del Real en el marc del 'cas Rimet', que afecta principalment Sandro Rosell
  • El comptable lauredià ofereix obtenir el passaport espanyol gràcies als seus antecedents a l'Alt Urgell en entendre que ser d'Andorra és el gran inconvenient per quedar lliure
  • La decisió del tribunal sobre el recurs contra l'empresonament fet pels dos implicats ha de ser adoptada a tot estirar a finals de la setmana que ve

L’empresari lauredià Joan Besolí ha signat un compromís davant de l’Audiència nacional espanyola de renunciar a la nacionalitat andorrana i obtenir l’espanyola gràcies als seus antecedents a l’Alt Urgell per tal d’aconseguir la llibertat. Besolí fa pràcticament un mes que està empresonat a Soto del Real en el marc del ‘cas Rimet’, que també manté entre reixes l’expresident del Barça Sandro Rosell. Tots dos han comparegut aquest matí davant la sala penal de l’Audiència per defensar els seus respectius recursos a la presó provisional.

De l’aute d’empresonament i dels parers manifestats per la fiscalia, que encara avui s’ha oposat tant a l’alliberament de Besolí com de Rosell, es desprèn que un element fonamental per mantenir reclòs l’empresari andorrà és la nacionalitat. I el fet que Andorra, segons recorda l’aute, no entrega els seus nacionals. Davant d’aquest fet, l’exconseller comunal lauredià ha exposat durant la vista en el tribunal que té una necessitat imperiosa d’obtenir la llibertat per poder-se encarregar del seu fill, que unes setmanes abans de ser detingut i posteriorment empresonat va patir un accident que malauradament li ha causat greus conseqüències en la seva mobilitat.

Vist, segons les fonts, que el més gran inconvenient per obtenir la llibertat és el fet de ser andorrà, Besolí ha exposat i ha signat un certificat de compromís de renunciar al passaport del Principat i fer els passos pertinents en aquest sentit alhora que acollir-se a la nacionalitat espanyola. Les fonts consultades han remarcat la transcendència de la decisió de Besolí, atès com n'és de dur adoptar una mesura que afecta la més íntima de les esferes privades com és la pròpia nacionalitat.


L'exconseller comunal i l'expresident del Barça compareixen davant la sala penal de l'organisme jurisdiccional per defensar perquè creuen que han d'obtenir la llibertat


Sobre el fons del cas, i les acusacions d’haver blanquejat uns diners procedents de comissions il·legals que suposadament s’haurien obtingut dels drets d’imatge de la selecció brasilera de futbol -tant Sandro Rosell, com a principal protagonista, com Besolí, segons la magistrada instructora, Carmen Lamela, formarien part d’una organització criminal dedicada a aquesta finalitat-, l’expresident del Barça ha posat sobre la taula un certificat de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) en què aquesta organització posa de manifest que no és cap organització pública, que és una entitat privada i que, en cap cas, les gestions fetes per Rosell i els seus eventuals col·laboradors no els van comportar cap perjudici. Ben al contrari.

Segons el certificat de l’CBF aportat per Rosell, l’entitat estaria enormement satisfeta amb els contractes que va negociar l’expresident blaugrana abans d’ostentar aquest càrrec i quan es dedicava al màrqueting esportiu. Alhora s’ha recordat durant la vista, també, que les comissions que es van cobrar en cap cas sortien de fons públics i, per tant, no hi pot haver corrupció o cap altre delicte similar associat a aquelles pràctiques. Les fonts també han recordat que aquells diners mai no van passar, de cap manera, per l’Estat espanyol. I no obstant això, la hisenda espanyola ha percebut 1,8 milions d’euros producte de la regularització dels capitals obtinguts.

Fins a final de la setmana que ve la sala penal de l’Audiència nacional té de marge per emetre el seu veredicte. Les fonts consultades, però, han explicat que les sensacions, tot i l’oposició del ministeri públic, són positives i s’espera que tots dos empresonats, encara que sigui havent de satisfer algunes mesures concretes o haver de sofrir algunes limitacions, podran aconseguir la llibertat. 

Comentaris

Trending