Benazet obté l’alta i torna a comparèixer des de Govern

El ministre de Salut es va haver de confinar a casa seva fa cinc setmanes, primer per haver estat en contacte amb un positiu i després per haver estat contagiat amb el coronavirus

Benazet ha pogut fer la roda de premsa, cinc setmanes després, a Govern.
Benazet ha pogut fer la roda de premsa, cinc setmanes després, a Govern.

La compareixença d’aquest dimecres del ministre Joan Martínez Benazet ha portat una important novetat. I no és pas només l’anunci de les regles per permetre sortir al carrer. Per primer cop en cinc setmanes, el titular de Salut ha pogut fer la roda de premsa des del mateix Govern i no via Skype des de casa seva, on ha estat confinat més d’un mes. I és que ell és ja un dels 169 infectats per coronavirus que ja tenen l’alta definitiva.

Així ho ha explicat ell mateix. “He donat negatiu en el segon test PCR”, ha indicat. Per tant, ja ha superat totalment la Covid-19 i ja pot sortir de casa. Tot i això, ha avançat que, al llarg dels propers dies, mantindrà el “teletreball” i, per tant, algunes de les compareixences les seguirà fent des de casa.

Benazet es va haver de confinar al seu domicili pocs dies després de l’esclat de la crisi sanitària. Inicialment, perquè en una reunió de treball havia estat en contacte amb una professional sanitari que, posteriorment, va donar positiu. Llavors, se’l va aïllar com a contacte. En un principi, havia d’estar catorze dies tancat a casa. No va desenvolupar, però, símptomes.

Quan estava a punt de superar aquesta quarantena, però, va ser la seva parella qui va donar positiu. Per tant, es va allargar el confinament obligatori i, de fet, al cap de pocs dies va desenvolupar símptomes i un test PCR va confirmar que patia la malaltia. Malgrat això, ha continuat fent rodes de premsa diàries via Skype, tot admeten que, en alguns dies, els principals problemes que li provocava la Covid-19 era febre i mal de cap.

Els darrers dies, ha anat millorant i, el cap de setmana, va anunciar que havia superat el primer test PCR amb negatiu. Ara, ho ha fet amb el segon, fet que li ha permès obtenir l’alta definitiva i tornar a sortir de casa i fer compareixences des de la sala de premsa de l’edifici administratiu del Govern. Durant aquestes cinc setmanes de rodes de premsa telemàtiques s’ha produït alguna anècdota curiosa, especialment les protagonitzades per un dels seus gats, Barry.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending