BancSabadell manté el dividend en 6,25 euros per acció i segueix guanyant quota de mercat

L’entitat de matriu catalana celebra una plàcida assemblea d’accionistes marcada pels bons resultats obtinguts el 2018, amb 10 milions de benefici i uns fons propis que arriben als 82,7

Comentaris

-
-
BancSabadell d’Andorra (BSA) abonarà 6,25 euros per acció. L’entitat de matriu catalana, que ha celebrat aquest divendres una plàcida assemblea general ordinària d’accionistes, ha decidit mantenir el nivell de dividends després d’uns resultats obtinguts el 2018 considerat com a molt positius. El banc presidit fins ara per Josep Permanyer, que es jubila, va superar per segon any consecutiu els 10 milions de benefici (amb un increment del 2,09% respecte del 2017), i va continuar incrementant la quota de negoci. Sense cap mena de dubte és l’entitat que més confiança genera entre els clients del país després de la galleda d’aigua freda que va representar el ‘cas BPA’.

Permanyer, que serà substituït en la presidència per Miquel Alabern, ha destacat que l’exercici va ser marcat per un entorn general molt incert per l’increment de la tensió geopolítica i comercial i els canvis en la política monetària europea del Banc Central Europeu. I amb un entorn d’interessos baixos. No obstant això, els resultats obtinguts han estat validats com a molt positius, tot enfocant el negoci, com ha remarcat el conseller-director general, Josep Segura, “exclusivament al 100% al mercat andorrà”.

De fet, les quotes de negoci han anat pujant. Així, en l’actualitat que assoleixen el 24,22% en particulars i el 42,84% en empreses. I això sense descuidar, s’ha remarcat, la bona marca dels principals indicadors que marquen des de la solvència a l’eficiència de l’entitat, i sense tenir en compte i cuidar força altres paràmetres prou importants. Així, els fons propis van quedar situats en 82,7 milions d’euros, “i continuen creixent”. I la rendibilitat dels fons propis (ROE), a tancament de 2018, era del 12,94%.

Com s’ha dit, s’ha mantingut la política de repartiment de beneficis tot fixant el dividend a distribuir en els 6,25 euros per acció, que representa un ‘pay out’ del 30,51%, i una rendibilitat sobre el nominal de l’acció del 10,4%. Ja amb la nova normativa en marxa, el ràtio de solvència ha quedat establert en un 15,69% i el de liquiditat és del 247,22%. Un indicador que sempre és important i en aquests temps que corren encara més és el de l’eficiència. En el cas de BancSabadell se situa en 52,46%.

És important perquè té a veure directament amb la despesa de l’estructura. Evidentment, BancSabadell no participarà en cap fusió, però cal veure com està la situació. L’entitat va procurar el control de la despesa, que només s’incrementa, del 2017 al 2018, un 0,21% (29.000 euros). Lluny queda aquelles èpoques en què el rati d’eficiència del Sabadell era de l’entorn del 35%. Però amb el 52,46% encara queda molt per sota de la mitjana del sector al Principat, que està al tomb del 70%. És a dir, per ingressar 100 euros, la plaça n’ha de gastar 70. O en el cas de BSA, 52.

 

Comentaris

Trending