BancSabadell canvia 800 targetes de crèdit involucrades en una temptativa barroera de frau

Visa va detectar que s’havien entitat generar operatives amb més de dues mil numeracions inventades de ‘plàstics’ de l’entitat andorrana 

-
-
BancSabadell d’Andorra està canviant unes 800 targetes de crèdit que s’han vist involucrades en una temptativa de frau molt barroera i que, sortosament, no hauria comportat cap perjudici. No obstant, l’entitat ha decidit per seguretat tornar a estampar els ‘plàstics’ i distribuir-los de nou entre els seus titulars per evitar ensurts. L’operativa fraudulenta la va detectar Visa fa uns deu dies i com és habitual i està establert en els protocols de seguida es va comunicar el fet als responsables de l’entitat bancària.

L’operativa és un intent d’estafa molt sovint generat de forma automàtica per ordinadors que poden estar a qualsevol part del món. De fet, no se sap pas qui hi podria haver rere la temptativa fraudulenta. Si se sap, segons les fonts consultades, el ‘modus operandi’. S’agafen les primeres xifres del que és la targeta (el denominat codi BIN) i que correspon a un banc real -que pot estar situat a qualsevol part del món, això no sol amoïnar els delinqüents- i a partir d’aquí es genera automàticament la resta de combinació numèrica esperant que soni la flauta.

Tot plegat es creua amb uns suposats codis CV2 també creats automàticament i es comencen a generar operacions comercials tot esperant que en alguna ocasió numeració d’una suposada targeta i CV2 coincideixen i l’operació es pugui tancar. De temptatives d’aquestes n’hi ha moltíssimes cada dia. En el cas de BancSabadell d’Andorra fa uns deu dies s’hauria rebut l’avís per part de Visa exposant que s’havia detectat la creació de més de dos mil combinacions numèriques que pretenien ser denominacions de targetes. D’aquestes, unes 800 van coincidir amb la numeració de targetes reals.

Entre la resta, n’hi havia algunes que ja havien estat donades de baixa, cancel·lades, inutilitzades o, directament, que mai no han existit. En relació a les 800 reals, cap d’elles no va aconseguir creuar-se amb el CV2 (les tres xifres que hi ha a la banda posterior de la targeta) que li corresponia i, per aquest motiu, l’operació en cap cas va fructificar. D’aquí que l’entitat no tingui constància de cap perjudici real, consumat. Però per precaució ha procedit a estampar les targetes de nou i les està tornant a distribuir entre els clients titulars.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending