Autea destina a les famílies un servei gratuït d'ajuda

La situació de confinament por agreujar algunes conductes

-
-
L'Associació d'Afectats d'Autisme d'Andorra (Autea) ha posat a disposició de les famílies un servei de suport gratuït. La presidenta de l'entitat, Inés Martí explica que en la situació de confinament que estant vivint les famílies i els infants i joves afectats, algunes pautes i conductes es poden veure agreujades.

Martí diu que les persones autistes "acostumen a sentir-se còmodes a casa però que en casos de Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (TEA) amb conductes disruptives, poden veure agreujada la seva simptomatologia per la situació de confinament".

El servei que s'ofereix des d'Autea complementa els del SAAS i del Col·legi de Psicòlegs. La seva presidenta reconeix que "després d'una setmana la situació es complica tot i que  ens vam avançar abans que arribessin les peticions de les famílies". Malgrat que la gent no ha de sortit, tret de casos excepcionals, Martí recorda que "hi ha casos en què necessiten calmar-se ja que si no en fan pot ser nociu". Per aquest motiu, i durant els dies que s'allargui el confinament, la persona amb TEA i un familiar, poden sortir al carrer.

En aquest sentit Autea apel·la a la responsabilitat individual a l’hora d’afrontar les mesures establertes. Per sortir serà imprescindible portar a sobre el informe de la Conava o un informe mèdic, psicològic o social en el que es descriguin les necessitats individuals i/o l’existència de dificultats conductuals. Martí destaca que ja s'ha parlat amb els comuns i amb la policia perquè estiguin al corrent.

Totes aquestes mesures estan en vigor fins que entri en vigor la Llei d'estat d'alarma i d'emergència.

 

 

 

Comentaris

Trending