Arrenca aquest dilluns la campanya contra la grip amb més dosis que l'hivern passat

Salut disposa enguany de 6.500 dosis, que són 330 més de les finalment disponibles la darrera temporada

Comentaris

-
-
El ministeri de Salut inicia aquest dilluns la campanya de vacunació anual contra la grip estacional. El departament disposa per a aquesta campanya d’un total de 6.500 vacunes, el que representa 343 dosis més de les que es van administrar l’hivern passat i 330 més de les que es van acabar disposant després d’una reposició a mitja campanya.

Tot i que es recomana que la vacuna s’administri durant les primeres setmanes, la campanya s’allarga fins al 31 de desembre. L’objectiu és disminuir la morbimortalitat en els grups de risc. L’any passat se’n van administrar 6.153 de les 6.170 disponibles. La vacuna és gratuïta per als grups d'alt risc de patir complicacions relacionades amb la grip, que són les persones de més de 65 anys; persones que viuen en residències sociosanitàries o institucionalitzades de manera perllongada; persones amb malalties que poden empitjorar a causa de la grip; dones embarassades; persones que poden transmetre la malaltia a individus d’alt risc; treballadors de serveis comunitaris essencials; interns i treballadors del centre penitenciari; persones amb exposició laboral directa a aus domèstiques o salvats i porcs.

Es recomana que la població susceptible de vacunació s’adreci als Centres d’Atenció Primària (CAP), centres de Salut del SAAS i els consultoris mèdics que hagin decidit administrar la vacuna amb la recepta mèdica corresponent. Per als qui treballen, viuen o estan ingressats a una residència o l’hospital, la vacuna se’ls podrà administrar allí mateix. Pel que fa als treballadors de serveis comunitaris essencials i als interns i treballadors del centre penitenciari, s'organitzarà una operativa específica per administrar la vacuna contra la grip, de manera que les persones susceptibles de vacunació rebran informació de les seves direccions respectives de quin és el procediment que cal seguir. 

Etiquetes

Comentaris

Trending