Andorra Telecom posa en marxa un pla per retirar 48 pals de telefonia al poble d’Escàs

La companyia desmuntarà més d’un quilòmetre de cable i tota la infraestructura passarà a ser soterrada

Comentaris

Un operari procedint a desmuntar el cablejat d'un dels pals, aquest migdia.
Un operari procedint a desmuntar el cablejat d'un dels pals, aquest migdia.
Andorra Telecom ha iniciat aquest dimecres la retirada de pals telefònics al poble d’Escàs (la Massana) gràcies al soterrament de la instal.lació de fibra òptica, seguint amb el projecte que va començar fa més de dos anys. La companyia desmuntarà en total de 1.329 metres de cable i 48 pals i tota aquesta infraestructura passarà a ser soterrada amb la qual cosa l’impacte mediambiental passarà a ser imperceptible.  

Aquests treballs, que s’engloben en els projectes de l’operadora d’un marcat caràcter mediambiental, tenen com a objectiu reduir l’impacte visual. També facilitaran el manteniment i evitaran possibles perills d’interrupció del servei per causes com la caiguda d’un arbre sobre les línies. Per tal de dur a terme aquests treballs, segons comenta Josep Vilana, del departament de Client, es va realitzar un estudi d’impacte mediambiental, on es va marcar el camí per on caldrà soterrar les línies, amb l’objectiu de no tallar cap arbre

Desmuntar els cables, els pals i el soterrament de les línies s’ha fet seguint les indicacions del departament de Medi Ambient del Govern. Fa tres anys es van dur a terme les mateixes tasques al poble de Fontaneda, a Sant Julià de Lòria, on tota la instal·lació de fibra òptica ja va quedar soterrada.

Comentaris (1)

Trending