Andorra Telecom comença per Arinsal, Pal i Xixerella els canvis a la TDT

Els treballs per resintonitzar quatre canals i emetre ATV en alta definició provocaran un tall de servei la matinada de dimarts a dimecres

-
-

Andorra Telecom encetarà la matinada de dimarts a dimecres els treballs pel canvi de freqüència de diferents canals de la Televisió Digital Terrestre (TDT), que també suposaran veure Andorra Televisió (ATV) en alta definició. Les actuacions per tirar endavant aquestes modificacions comportaran un tall en l’emissió que afectarà els pobles d’Arinsal, Pal i Xixerella.

Andorra Telecom té previst realitzar les tasques necessàries per aquest canvi de freqüència entre demà i el 18 d’octubre, segons es vagi actuant en els diferents repetidors del país. Els treballs comportaran una modificació de la sintonització de quatre dels canals que arriben al país via TDT: Esports 3, Euronews, TV5Monde i Pirineus TV. D’aquesta forma s’alliberarà espai dins les freqüències existents per donar pas a la tecnologia 5G per a telefonia mòbil. Es tracta d’un imperatiu legal marcat per la Unió Internacional de Telecomunicacions, similar al que també s’ha de seguir als països veïns. Aprofitant els canvis, també s’impulsarà l’emissió en alta definició d’ATV.

El primer repetidor en el qual s’actuarà serà el que dona cobertura a Arinsal, Pal i Xixerella. Els treballs es faran de matinada i, per tant, s’espera que l’afectació sigui mínima, però hi haurà un tall en l’emissió d’unes dues hores, que, a banda dels canals que s’han de resintonitzar, podria afectar a altres cadenes.

Des d’Andorra Telecom es recorda que per a poder veure aquests cinc canals a partir del canvi, els edificis de pisos hauran de realitzar un petit ajustament en l’antena col·lectiva, mentre que als habitatges unifamiliars tan sols hauran de fer una resintonització dels canals de la TDT. La resta de zones del país s’anirà canviant progressivament durant el mes d’octubre. Així, pel dia 3 està previst actuar a l’equipament que dona servei a Arans i Llorts i el 7 al que envia el senyal per la zona central del país, amb Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i la Massana, entre altres zones.

Etiquetes

Comentaris

Trending