Andorra Sobirana exigeix “una Justícia amb independència real”

La formació que lidera Eusebi Nomen reclama que els membres de la cúpula judicial siguin “juristes de reconeguda trajectòria professional” i siguin escollits a partir d’una votació

-
-
Andorra Sobirana lamenta que “en aquests moments” el poder judicial s’ha polititzat com mai no havia passat i reclama que “recuperi el seu pes” per poder assolir “la independència real”. Una de les propostes que fa la formació liderada per Eusebi Nomen és que els membres del Consell Superior siguin majoritàriament “juristes de reconeguda trajectòria professional” sorgits d’una elecció “entre els membres del cos judicial i de l’advocacia”.

La número 2 de la candidatura i exdirectora del ministeri d’Interior, Paquita Mora, ha exposat davant la seu de la Justícia els principis rectors que a parer d’Andorra Sobirana haurien de conduir la Justícia, que “no oblidem que estem parlant del tercer poder de l’Estat, reconegut per la Constitució. Tercer poder no menys important que els altres dos: el legislatiu i l’executiu. Un poder que ha de caminar sol, amb força i amb tots els mitjans necessaris” fins que es pugui aconseguir “una Justícia justa, equitativa i amb resposta ràpida als temes que se li plantegin”.

En aquest sentit, els membres d’Andorra Sobirana reclamen que “la Justícia, a banda de tenir el seu propi pressupost” també el pugui “administrar” i sol·liciten un ministeri de Justícia “potent, no un simple ministeri de tutela”. La feina del ministeri, a parer d’Andorra Sobirana, hauria de ser el de “garantir la llibertat del poder judicial i protegir totes les persones que integren aquest poder”. Per a la formació que encapçala Nomen a nivell nacional, entre el ministeri i el Consell Superior s’hauria de trobar el nivell “d’implicació i dedicació necessàries” per garantir “el bon funcionament i l’equilibri de la Justícia”.

Comentaris

Trending