Andorra registra l’increment de nous casos de coronavirus més baix des de l’inici de la crisi

S’han detectat només quatre nou positius, mentre que continua creixent el nombre de persones curades i davallant els casos actius

Un instant de la roda de premsa.
Un instant de la roda de premsa.

Únicament quatre nous positius per coronavirus en les darreres 24 hores. La dada és la més positiva des de gairebé l’esclat de la crisi sanitària. Els casos totals s’incrementen només a 717, al mateix temps que continua pujant el nombre d’altes i reduint-se el nombre de pacients encara actius. A més, el nou balanç facilitat des del Govern també té un altre punt esperançador: cap defunció.

Com ja és habitual, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha estat l’encarregat de fer l’actualització de les dades de l’evolució de l’epidèmia del coroanvirus. I no es pot negar que les d’aquest dilluns són especialment positives. En total, en les darreres 24 hores s’han confirmat només quatre nous positius, fet que eleva el total de detectats des de l’inici de l’emergència sanitària a 717.

Aquests quatre nous positius en un sol dia representen la xifra més baixa registrada des de l’esclat de la crisi. I això malgrat que, com ha apuntat el ministre, sorgeixen dels resultats de fins a 112 proves PCR, xifra similar a la de dies anteriors. Sembla, doncs, confirmar l’alentiment de l’epidèmia que ha decidit al Govern a relaxar lleugerament les mesures de confinament amb l’opció de sortir al carrer una hora cada dos dies i l’obertura de determinades activitats comercials. A banda, també coincideix amb un nou increment del nombre de curats, fins a 248, i un altre descens dels casos actius, que han passat de 442 a 433. Es mantenen els 36 morts.

Benazet ha volgut defensar el treball fet a l'UCI: dels 32 intubats, només 7 han mort, una percentarge que "no es troba a molts centres sanitaris"

La situació també millora a l’hospital de Meritxell. Al centre sanitari es troben ingressats 37 pacients. D’ells, 18 a la unitat de cures intensives. Tretze persones continuen rebent ventilació mecànica. Entre elles, però, ja no es troba la dona traslladada des de la Seu d’Urgell, que ha experimentat una millora important. “Va arribar en una situació compromesa i, en canvi, ara l’hem pogut treure la intubació”, ha indicat un Benazet que també ha volgut destacar el cas del Fabio, un treballador del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) que també va estar intubat i que ara ja ha pogut ser enviat a planta.

Sobre l’UCI, el ministre de Salut ha destacat que, des que va iniciar-se la crisi sanitària, “hem atès 32 pacients amb ventilació mecànica”. D’ells, només set han acabat perdent la vida, mentre que dotze han superat la fase d’intubació. “No és un percentatge que es trobi a molts altres centres sanitaris”, ha volgut posar en relleu.

A la planta especialment habilitada al Cedre per atendre els padrins que s’hagin contagiat, encara hi ha 39 pacients. D’ells, setze provenen de Salita. A banda, nou més es troben convalescents i esperant un segon test PCR negatiu per obtenir l’alta definitiva. D’aquestes, ha volgut remarcar el ministre, ja s’han pogut donar catorze.

Les dades també continuen sent positives pel que fa als professionals sanitaris, que continuen recuperant efectius. Ja queden només 58 casos actius en aquest col·lectiu, quan fa uns dies fregava el centenar. Pel que fa als cossos especials, es mantenen onze afectats.

Tot i aquestes bones dades, Benazet ha volgut deixar clar que encara queda camí per recórrer. “Hem de seguir amb aquesta lluita solidària”, ha demanat, tot posant en relleu que, al seu entendre, i en comparació a les mesures de confinament decretades a altres llocs, a Andorra “ha estat la gent qui ha triat lliurement quedar-se a casa”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending