Andorra pretén mirar ara cap a Itàlia, Camp arremet contra López

Andorra Turisme preveu que de juny a setembre el Principat rebrà més d’un milió de turistes i espera que l’increment de pernoctacions sigui tretze vegades superior al que hi va haver l’any passat

Betim Budzaku i Francesc Camp durant la presentació de la campanya.
Betim Budzaku i Francesc Camp durant la presentació de la campanya.
Per primera vegada aquest estiu, Andorra es promocionarà a Itàlia. Aquesta és una de les novetats incloses en la campanya de comunicació presentada aquest dijous per Andorra Turisme. L’ens estatal de la promoció turística espera que de juny a setembre visitin el país més d’un milió de turistes, amb un lleuger increment respecte de l’any passat. En canvi, l’organització liderada fins ara per Betim Budzaku és molt més optimista quant a les pernoctacions: espera que el creixement sigui tretze vegades superior al que hi va haver l’estiu passat respecte el del 2017. En l’acte públic de presentació de les accions promocionals, ha sorprès també el dard enverinat que el ministre en funcions de Turisme, Francesc Camp, ha llançat contra el líder socialdemòcrata, Pere López.

Camp ha vingut a retreure que el candidat a cap de Govern del PS hagués criticat les campanyes de promoció turística i hagués assegurat, com a mínim en opinió del ministre, que només es fomentava l’atracció, a l’estiu, de turisme ‘low cost’. A alguns dels assistents els ha sorprès un atac tan frontal en ple escenari postelectoral i encara amb totes les alternatives de pactes obertes. En canvi, Camp res no ha dit sobre el turista d’entrepà que durant tota la campanya el liberal Jordi Gallardo ha assegurat que fomentava el format que es dóna als espectacles del ‘Cirque du Soleil’.

Més enllà del dard contra López, l’acte havia de servir per presentar dades i més dades. Camp, és clar, també ha aprofitat per lloar la seva tasca a partir dels increments que ha exposat quants als turistes que s’han anat rebent des del 2012. És a dir, des que ell es va posar al capdavant del ministeri. El polític canillenc ha deixat entreveure que no seguirà sense manifestar-ho obertament. Mentrestant, alguns esperaven que Budzaku s’acomiadés però no ho ha fet. Es dóna per fet, però, que el gestor turístic macedoni difícilment seguirà al capdavant d’Andorra Turisme amb la remodelació governamental que es preveu. 

Un 1,3% més de turistes

Enguany, l’objectiu marcat per l’agència estatal de promoció turística és arribar als 1.046.390 de turistes entre l’1 de juny i el 30 de setembre. Amb això, la voluntat és assolir la xifra del milió de turistes per tercer any consecutiu.  La intenció és seguir en la mateixa línia de creixement dels darrers set anys on hi ha hagut un creixement del 44,1%, com ha remarcat Camp per defensar la seva gestió. En concret, es vol augmentar un 1,3% de turistes respecte l’estiu anterior. Per nacionalitats s ́espera que un 0,5% siguin espanyols, un 2,5% francesos i un 3,5% d’altres nacionalitats

Quant a les pernoctacions, un dels grans cavalls de batalla, Andorra Turisme es mostra encara molt més optimista. Les previsions passen per assolir fins a 2.779.924 pernoctacions, un 2,7% més que l’any passat, quan es va arribar a les 2.706.839 pernoctacions, un 0,2% més que el 2017. Per tant, en xifres percentuals s’espera un comportament molt més positiu aquest estiu que està apunt d’arribar. L’oferta de natura i countrybreak seran els principals reclams turístics d ́Andorra per aquest estiu, juntament amb el nou espectacle ‘Rebel’ del Cirque du Soleil, les diferents accions programades fruit de l ́aliança estratègica amb Disney i els esdeveniments esportius. 

Una de les novetats d’aquesta propera temporada estival és que per primera vegada es realitzarà promoció turística al mercat italià. D’aquesta manera enguany, s’arribarà a vuit mercats internacionals: Espanya, França, Regne Unit, Irlanda, Bèlgica, Països Baixos, Alemanya i Itàlia.  De fet, l’inici de la campanya de comunicació als mercats llunyans -tots els països excepte Espanya i França- s’ha iniciat a mitjans de març mentre que a Itàlia comença a mitjans d ́abril. Aquí els suports de promoció s ́articulen mitjançant diferents formats en línia.

Comentaris (1)

Trending