Andorra (pot estar) a un centenar d’hores de la categoria de bronze del futbol espanyol

La federació espanyola hauria de confirmar entre dilluns i dimarts quin dels clubs que opten a la plaça del Reus, com és el cas de l’entitat del Principat, que parteix amb avantatge, finalment jugarà a Segona B

Una imatge de la celebració de l'ascens a Tercera Divisió.
Una imatge de la celebració de l'ascens a Tercera Divisió.
L’FC Andorra està a un centenar d’hores, o potser una mica menys, de saber oficialment si consuma el segon ascens en qüestió de molt poques setmanes. El club ara transformat en societat esportiva i liderat per l’empresa del jugador del Barça Gerard Piqué i la firma andorrana Clayton ha mostrat el seu interès en poder adquirir la plaça del Reus i durant la jornada de demà té previst dipositar els 452.022 euros necessitar per consumar l’adquisició de la ‘fitxa’ que li permetria jugar a Segona B. No serà l’únic club que faci el pas, però es preveu que sí l’únic de l’òrbita catalana el que, en principi, li hauria de donar avantatge.

En el món futbolístic català i espanyol, i en el panorama institucional i esportiu del Principat, hi ha molt rebombori i expectació -que es transforma en certa preocupació en alguns àmbits- sobre la qüestió. El fet que Piqué estigui enrolat amb l’FC Andorra i, per tant, de retruc, sigui un dels grans protagonistes de l’eventual doble salt de categoria dóna ‘morbo’ a l’operació. L’entitat andorrana, però, i els seus gestors, miren d’allunyar-se tant com és possible dels focus més mediàtics per tal que el soroll extern no malmeti la feina que s’està fent plantejant la propera temporada, sigui a Tercera Divisió o sigui a Segona B.

L’entitat andorrana va confirmar ahir per escrit l’interès pel lloc que s’oferta i demà dipositarà -com altres clubs no catalans- els 452.022 euros que se’n demanen

Fonts federatives han confirmat que a darrera hora d’aquest dimecres l’FC Andorra va enviar l’escrit formal pertinent el què mostrava el seu interès en poder adquirir la plaça del Reus. Hi ha de termini per fer aquest pas durant tota la jornada d’aquest dijous. En principi, altres clubs de Tercera Divisió espanyola, no pas del grup V, que és el de la zona geogràfica catalana en el qual havia quedat enquadrat l’FC Andorra després del seu ascens des de Primera Catalana, també faran l’esmentada ‘inscripció’. Durant la jornada de divendres, les 24 hores incloses que l’FC Andorra ni molt menys esgotarà, s’ha de fer la transferència dels 452.022 euros al dipòsit que a l’efecte hagi assenyalat la Federació Espanyola de Futbol (RFEF).

Equips com el Zamora, el Jaén, l’Intercity d’Alacant o el Linares podrien fer el mateix procés que l’FC Andorra. Segons les fonts federatives consultades, en principi no hi hauria cap més equip català amb voluntat i possibilitat de poder assumir l’adquisició de la plaça del Reus amb la quantitat fixada. A tot estirar l’Hospitalet, un dels que hi tindria dret, es plantejaria la compra del lloc deixat per l’equip tarragoní si hi hagués una reducció de la quantia. Si l’operació prospera ara, però, ja no hi haurà la baixa que permetria al conjunt barceloní optar a la compra. 

Terminis

Com que el termini per poder dipositar els diners finalitza aquest divendres a les 23.59 hores, no serà fins dilluns -o a tot estirar dimarts- que la RFEF confirmi si hi ha algun club que compleixi els requisits necessaris per cobrir la vacant extraesportiva deixada pel Reus. O si, en el cas d’haver-hi més d’un candidat ben posicionat, quin és el que acaba fent-se finalment amb el lloc que està a l’aparador. En principi, la prioritat és per als equips del mateix grup del club que perd el lloc. És a dir, el grup dels equips catalans on també està inclòs l’Andorra. 

Si no hi ha cap interpretació anòmala, es consideren equips del grup corresponent aquells que en el moment que surt la plaça a la venda estan adscrits a aquell grup. En aquest sentit, segons les fonts, no hi hauria dubte que l’FC Andorra hi està adscrit després del seu ascens esportiu. En canvi, aquells conjunts que al camp van perdre la categoria, la Tercera Divisió, ja consten inscrits a Primera Catalana i, per tant, no poden optar a l’adquisició. Seria l’argument territorial el que donaria prioritat a l’FC Andorra respecte dels esmentats Zamora, Linares…

El club estarà pendent aquest divendres, també, de la possible conversió del Gimnàstic de Manresa en SAE, que acabaria entrant a formar part de l’entramat futbolístic andorrà

El club del Principat, amb els gestors de Kosmos i Clayton, no es distreuen de la feina que els pertoca fer més enllà de la compra de la plaça de Segona B. En aquest sentit, aquest divendres mateix estaran pendents de l’assemblea convocada pel Gimnàstic de Manresa, un històric club català amb instal·lacions esportives pròpies i un notable projecte de futbol de formació. L’entitat manresana sol·licitarà als seus socis la conversió en societat anònima esportiva per, posteriorment, poder incloure en el seu accionariat, com a majoritari, a la societat futbolística andorrana. 

D’aquesta manera el Gimnàstic manresà entraria a formar part de tot l’entramat futbolístic que pretén crear l’FC Andorra i des del cor de Catalunya es convertiria en la pedrera del club andorrà en la seva voluntat d’arribar a les màximes cotes del futbol espanyol. I això, almenys el curs que ve, sia a Tercera Divisió o Segona B, des de les instal·lacions esportives de Prada de Moles a Encamp.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending