El MoraBanc 'ven' Andorra com a "destinació segura" per acollir el torneig final de l'ACB si es decideix reprendre la competició

El club, de comú acord amb el Govern, ha presentat la candidatura per ser la seu única d'una fase amb dotze equips que resoldria el campionat

Comentaris

-
-
Andorra o les Canàries seran l’escenari d’un torneig amb dotze equips que servirà per decidir la resolució de la lliga ACB de bàsquet. Els divuit clubs de la competició, entre els quals el MoraBanc, han acordat, per ara, no suspendre el campionat i, això sí, concentrar-lo en un sola seu i en un torneig final amb els dotze primers equips classificats en el moment de la suspensió de la lliga pel coronavirus.

Fa unes setmanes que les Illes Canàries havia presentat la seva candidatura per acollir una mena de play-off final que aquest dilluns s’ha decidit que sigui amb dotze equips que farien una lligueta dividits en dos grups de sis. Els dos millors de cada un dels grups es disputarien les semifinals i, posteriorment, la final. Així es resoldria la Lliga Endesa 2019-2020. Ara, encara no és clar que s’arribi a disputar ni aquest torneig. Els divuit clubs, reunits avui, s’han donat de marge fins al 31 de maig per decidir si la competició segueix amb el nou format o si finalment es cancel·la. El que està és que la lliga regular es dóna per acabada per causes de força major. Per aquest motiu no hi haurà descensos. El torneig final s'hauria d'iniciar com a molt tard el 27 de juny i acabar-se el 10 de juliol a tot estirar.

Aixàs assegura que "en aquest temps i des del punt de vista andorrà acollir aquest torneig, només el fet d’intentar-ho, ja ens aporta una mica de llum en aquests temps foscos"

El president del MoraBanc, Gorka Aixàs, ha exposat avui a la resta de membres de l’assemblea la ferma voluntat de portar el torneig cap el Principat fonamentant l’oferta en la “capacitat d’Andorra per ser una destinació segura” en aquests temps en què la crisi de la Covid-19 ho marca tot. La candidatura andorrana, amb el suport i aprovació del Govern, com ha deixat clar també el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, atenent sempre a la situació epidemiològica, basa el seu argumentari “en la gestió de la pandèmia que ha fet el nostre Govern, que ja ha estat elogiada fora de les nostres fronteres i que converteix el nostre país en el millor lloc per fer el torneig en les circumstàncies actuals”, segons Aixàs.

En declaracions als canals del club, el president del MoraBanc ha afegit també que “precisament en aquest temps i des del punt de vista andorrà acollir aquest torneig, només el fet d’intentar-ho, ja ens aporta una mica de llum en aquests temps foscos”. Aixàs ha volgut destacar també que “en cas d’aconseguir que el campió de l’ACB es decidís a Andorra, el que no deixa de ser una oportunitat única, representaria per nosaltres ajudar com a palanca a la necessària recuperació econòmica i enviar un missatge a tothom sobre el nostre país com una destinació segura pensant en la recuperació de la normalitat”.

Els dotze equips que, en tot cas, continuarien jugant aquest curs basquetbolístic seran Barcelona, Real Madrid, Casademont Saragossa, Iberostar Tenerife, Retabet Bilbao Basket, MoraBanc Andorra, Valencia Basket, Kirolbet Baskonia, Unicaja, San Pablo Burgos, Herbalife Gran Canària i Joventut de Badalona. L'Andorra estaria en un grup de sis juntament amb Madrid, Saragossa, València, Burgos i Gran Canària. La tria s'ha fet com si es fes el sistema de play-off. En global, si es fes aquesta mena de torneig final, es disputarien en pocs dies fins a 33 partits.

Els equips canaris i el MoraBanc, que ho ha fet aquest mateix dilluns, haurien mostrat interès perquè els seus respectius territoris puguin acollir la competició de seu única. El MoraBanc tindria el suport del Govern per fer la petició. Seria, alhora, una acció de promoció de país, a més de donar una mica de feina a alguns hotels i alguns establiments i serveis associats. Fonts del club han confirmat la demanda. Com ha avançat ‘Andorra Televisió’, hi hauria tres grans centres d’interès si el torneig aterrés al Principat. És clar que sigui quina sigui la seu no hi haurà públic als partits. El poliesportiu de Govern seria l’escenari del partits i el pavelló del Prat Gran d’Escaldes i el pavelló del complex esportiu d’Encamp acollirien entrenaments.COMUNICADO OFICIAL DE LA ACB

Los clubes de la acb, reunidos este lunes en Asamblea de forma telemática, han acordado por unanimidad la ruta a seguir para la reanudación de la competición, siempre condicionado a la evolución de las medidas decretadas por las autoridades sanitarias y a las máximas garantías de preservar la salud para todos los jugadores, entrenadores, árbitros y resto de participantes.
 
De tal forma, los clubes han acordado por unanimidad los siguientes puntos:

- Establecer junto a las autoridades competentes un protocolo sanitario para la reanudación de los entrenamientos y de la competición que garantice la salud de todos los participantes en la competición.

- Dar por finalizada la Liga Regular por causas de fuerza mayor. Al quedar pendiente un tercio de la competición, no se producirán descensos a la LEB Oro.

- Decidir el título de la Liga Endesa 2019-20 mediante una fase final que disputarán los 12 primeros en la Liga Regular, y que se celebraría en una sede única.

- En próximas fechas se designará la sede donde se disputará esta fase final. La garantía del cumplimiento de las directrices marcadas por las autoridades sanitarias será el primer criterio para definir el lugar de celebración.

- A tal efecto se fija un mínimo de tres semanas de preparación antes de la reanudación de la competición.
- Se establece el 31 de mayo como fecha máxima para, en función de las medidas tomadas por las autoridades, decidir la disputa de la fase final o dar por concluida la Liga Endesa 19-20.

- Se ha fijado el 10 de julio como tope para la finalización de la Liga Endesa 19-20.

- En el caso de tener que dar por finalizada definitivamente la competición el 31 de mayo, el título de la Liga Endesa quedaría desierto.

Así será la fase final por la Liga Endesa 2019-20
 
Los 12 primeros clasificados tras la jornada 23 de la Liga Regular se medirán en una sede única para disputar el título de la Liga Endesa, en un desenlace supeditado a la evolución de la emergencia sanitaria y a las máximas garantías para la salud de todos los participantes.

Los 12 conjuntos se agruparán en dos grupos de seis equipos, distribuidos en función de su clasificación en la Liga Regular siguiendo el criterio de distribución equivalente al formato de Playoff. Todos los equipos disputarán cinco encuentros, uno contra cada rival de su grupo.
 
Los dos primeros clasificados de cada grupo se enfrentarán en semifinales, y los vencedores disputarán la final, en ambos casos a partido único.
 
En total se disputarán 33 partidos en un plazo de dos semanas.
 
Valoración de Antonio Martín
 
“Queremos compartir el dolor que vivimos en la acb y en el seno de todos los clubes por los terribles efectos provocados por la pandemia, y muy especialmente enviar un abrazo del mundo del baloncesto a las familias que lo están sufriendo de forma directa. Tampoco queremos olvidar un gran aplauso a todos los trabajadores sanitarios y de todos los sectores que trabajan diariamente por la salud y el bienestar de todo el país”
 
“Quiero agradecer a todos los clubes su confianza y haber dejado de lado sus intereses individuales buscando el bien común de la acb”.
 
“Se ha acordado también por unanimidad el formato que se adecúa mejor a la difícil situación que nos encontramos hoy en día: una sede única que, siguiendo estrictos protocolos para asegurar las máximas garantías que dicten las autoridades sanitarias, pueda resolver el título de la Liga Endesa en un plazo de dos semanas de competición. De cara a elegir la sede estudiaremos todas las propuestas, tomando como primer criterio las garantías sanitarias”.
 
“La totalidad de los clubes, ante la imposibilidad de disputar un tercio de la Liga Regular, han entendido que no deben producirse descensos a la LEB Oro”.
 
“Estamos en permanente contacto y en sintonía con el CSD, ya que por encima de todo hay algo muy claro: la competición solo se reanudará si existen todas las garantías sanitarias para jugadores, entrenadores, árbitros y demás participantes. Si esto no es posible, daremos por finalizada la temporada”.


 

Comentaris (3)

Trending