Andorra la Vella inverteix més d'un milió d'euros en embellir la zona de l'estació de busos als 'Set Poetes'

La sessió de comú d'aquest dijous aprova el pressupost per al 2020

El parc infantil desapareixerà per donar pas a la nova zona pública.
El parc infantil desapareixerà per donar pas a la nova zona pública.
La sessió de comú d'Andorra la Vella ha aprovat la construcció d'una nova zona de vianants de més de 1.000 metres quadrats, que unirà l'Estació Nacional d'Autobusos i la plaça Lídia Armengol, on hi ha les escultures dels 'Set Poetes' de Jaume Plensa. Aquesta és la inversió 'estrella' d'un pressupost que tambe s'ha aprovat aquest dimecres i que frega els 50 milions d'euros.

El projecte es divideix en una plaça pública de 520 metres quadrats i el nou carrer que s'anomenarà del Consell General, que tindrà una amplada de 20 metres i voravies de 7. Segons ha explicat el cònsol menor, David Astrié “les inversions reflecteixen la voluntat del comú de seguir transformant Andorra la Vella i Santa Coloma en una parròquia per a les persones”.

Un altre dels grans projectes que s’inicia aquest any és la remodelació de la plaça de la Rotonda i els seus voltants. Aquest any s’hi destinen 60.000 euros. L’objectiu és reforçar la connectivitat entre la part baixa i la part alta de la zona comercial. Es construirà un ascensor per salvar el desnivell entre l’avinguda Príncep Benlloch i el carrer Ciutat de Valls.

Hi haurà una inversió de més de 700.000 euros per seguir desenvolupant la cartografia cadastral i de 250.000 per seguir desplegant la xarxa separativa d’aigües, en aquest cas al carrer Gil Torres.  S’ampliarà i millorarà la sala de vetlles de Prat de la Creu, i del cementiri de Santa Coloma. El conseller socialdemòcrata,  Sergi González ha demanat per l’absència de diners per a la construcció del telefèric a Carroi i per la quantitat que es destina a l’enllumenat.  En relació al telefèric, la cònsol major, Conxita Marsol ha dit que la previsió del giny és de “cost zero” i sobre l’enllumenat, Astrié ha indicat que es tracta “d’anar canviant les bombetes d’alt consum per leds”.

Pel que fa als ingressos, es preveu recaptar uns 14 milions d’euros en concepte d’impostos directes, un 13% més que al 2019. L’augment té a veure amb els drets de construcció tot i que González ha advertit que “la bonança econòmica de la construcció pot baixar en els pròxims anys i que cal tenir-ho en compte”. El capítol de taxes i altres ingressos s’incrementa prop d’un 30%. Passa dels 15 als 20 milions.

La primera correspon al pagament de 3,6 milions de les assegurances del sinistre dels Serradells, i la segona als efectes derivats de l’increment de la construcció amb més recaptació comunal per llicències, clavegueram i embrancaments a la xarxa d’aigües. Hi ha una previsió de l’endeutament del 30,5 milions actuals  fins al 29,7. El comú de la capital ha estat el primer en aprovar un pressupost pel 2020 que no ha comptat amb el vistiplau de l'oposició del partit Socialdemòcrata.

Comentaris (2)

Trending