Andorra i Portugal pretenen fomentar la mobilitat d’estudiants i professionals

Els governs dels dos països firmen un compromís de cooperació educativa pel qual es reconeixen automàticament els títols estatals d’ensenyament superior 

-
-
Els governs d’Andorra i Portugal pretenen fomentar la mobilitat entre estudiants i professionals dels dos països. Per fer-ho possible, s’ha signat un compromís de cooperació educativa que comporta que els títols d’ensenyament superior promoguts per cadascun dels dos estats sigui automàticament reconegut en l’altre.

El ministre d'Educació i Ensenyament Superior en funcions, Eric Jover, i el secretari d'Estat de Ciència, Tecnologia i Educació Superior de Portugal, Joao Sobrinho Teixeira, han signat l’acord aquest dissabte en el marc de la “la tradicional bona col·laboració entre els dos països i concretament en l'àmbit de l’educació”, com han remarcat els dos dirigents, que han anunciat, en el marc d’una compareixença pràcticament inèdita -un dissabte a la tarda i amb més presència de convidats que de mitjans de comunicació- futures col·laboracions en la creació de dobles titulacions i en la cooperació en el camp de la recerca. 

Aquest acord dóna continuïtat en la cooperació en matèria d'educació entre Portugal i Andorra, iniciada amb el conveni signat a Andorra la Vella el 15 de novembre de 2000 i té en compte la Convenció sobre el reconeixement de qualificacions relacionades amb l'educació superior a la Regió europea, signada l'11 d'abril de 1997 i en vigor als dos estats. 

Així, els dos estats reconeixeran els períodes d'estudi, les titulacions acadèmiques i els diplomes d'educació superior atorgats per una institució d'educació superior reconeguda en qualsevol dels dos països. D'aquesta manera, un títol acadèmic o diploma d'educació superior d'un dels Estats assigna tots els drets adscrits al títol corresponent o al títol d'educació superior en l'altre Estat, mitjançant la certificació oficial atorgada per les entitats legalment competents en cadascun d'ells.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.