Andorra i la premsa esportiva mundial es rendeixen a Vicky Jiménez

El triomf de la tennista andorrà a l'Open d'Austràlia júnior desferma tots els elogis

Comentaris

-
-
La gran victòria de l'andorrana Vicky Jiménez Kasintseva a la final de l'Open d'Austràlia en la categoria júnior ha desfermat l'eufòria a Andorra i l'interés de la premsa esportiva de tot el món per aquesta jove tennista de només 14 anys. Era la participant més jove del torneig i en un any ha passat del lloc 2.700 al 18 en el rànquing mundial. A la final s'ha imposat a la polonesa Weronika Waszak per 5-7, 6-2 i 6-2 en poc més de dues hores de joc i després de refer-se d'un mal inici.

Sense paraules. Aquesta és la frase més habitual a les xarxes socials per definir el gran triomf, aquest dissabte, de Vicky Jiménez a la final júnior de l'Open d'Austràlia de tennis. L'exconsòl de la Massana, David Baró, a banda del "sense paraules", felicita al pare i entrenador, Joan Jiménez.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha estat de les primeres en expressar l'enhorabona a Jiménez poc després de la conclusió del partit. La titular de Funció Pública, Judith Pallarés diu que "no hi ha paraules" i afegeix que amb la tennista "ha emocionat tot un país". L'exministre Jordi Cinca assegura que "és un moment extraordinària en la història de l'esport andorrà" l l'excap de Govern Toni Martí subratlla: "¡quina gran campiona!".

Un dels noms destacats del rugbi andorrà com Josep Magallon es pregunta: "és la fita més gran assolida per un esportista andorrana?" i afegeix que ha estat "brutal". El ministre de Presidència, Economia, Empresa, Jordi Gallardo escriu que "és un premi a l'esforç i la constància. Estic convençut que ens donaràs moltíssimes alegries com aquesta". També el conseller general liberal i director del centre esportiu dels Serradells, Marc Magallon, augura un bon futur a la jove tennista andorrana, que manté que el triomf de Jiménez "sense dubte és el millor resultat de la història de l’esport andorrà".

La premsa esportiva mundial s'ha fet ressò de la final i del triomf de la Vicky destacant sobretot la seva joventut. A Austràlia recorden que és la primera andorrana en aconseguir un títol en un torneig del Grand Slam. A Espanya el diari 'As' diu que "ha fet història" i 'El Mundo Deportivo' que "una nena de 14 anys causa sensació a Austràlia". El digital francès 'Tennisactu' creu que Vicky Jiménez ha marcat aquest dissabte la història del tennis".

 

Etiquetes

La tenista amb el trofeu.

Relacionat

Vicky Jiménez Kasintseva es proclama campiona de l'Open d'Austràlia júnior
La tenista andorrana, Vicky Jiménez.

Relacionat

Vicky Jiménez es classifica per a la final de l'Open d'Austràlia júnior
Vicky Jiménez aixeca la copa de campiona

Relacionat

Vicky Jiménez conquereix el Mundial Juvenil de Yucatán

Comentaris (8)

Trending