Andorra aportarà 10,5 dels 158 milions que calen per arreglar la xarxa viària que uneix el país i França

Trobada entre el cap de Govern i el prefecte de la regió d’Occitània en què s’ha reiterat la voluntat de tots dos territoris de reforçar la cooperació i la col·laboració transfronterera

Un moment de la reunió de treball presidida per Martí i Guyot.
Un moment de la reunió de treball presidida per Martí i Guyot.
El Govern del Principat aportarà 10,5 milions -una xifra que més o menys ja se sabia- dels gairebé 158 que fan falta per millorar de forma global les carreteres nacionals franceses que uneixen el país veí del nord amb Andorra. Les vies 20, 22 i 320. Durant el mes que ve es durà a terme una reunió tècnica per establir l’agenda d’accions que es pretenen dur a terme durant tot el 2019.

La millora de la xarxa viària és una de les qüestions que s’han tractat durant una reunió entre el cap de Govern, Toni Martí, i el prefecte de la Regió d'Occitània, Etienne Guyot, en què han reiterat la voluntat d'ambdós territoris de reforçar la cooperació i la col·laboració transfronterera en projectes comuns en l'àmbit de la comunicació viària, l'educació, la transició econòmica i ecològica i l'agricultura i que exploraran vies per establir sinergies en l'àmbit del turisme. 

Ambdós mandataris han afirmat el convenciment que el treball conjunt entre les administracions i entre el teixit empresarial facilita i millora la vida quotidiana dels conciutadans d'ambdós costats dels Pirineus. Martí i Guyot han manifestat aquest compromís a llarg termini, fruit de la voluntat conjunta de reforçar la dimensió estratègica i política d'aquesta cooperació i de garantir-ne la continuïtat. En la trobada mantinguda aquest divendres, han fet balanç del treball dut a terme en el curs d'aquest any, on s'ha treballat les diferents accions marcades en el full de ruta establert a finals de l'any passat. 

Quant a la millora en la xarxa viària que uneix els dos territoris, aquesta se centra i es concreta en l’acord internacional impulsat pels dos governs, signat el 2017 i relatiu a la millora de la viabilitat de les carreteres nacionals franceses 20, 22 i 320 entre Andorra i França. Aquest acord té un pressupost global de 157,9 milions d'euros, dels quals Andorra cofinança 21 milions d'euros (amb 10,5 milions d'euros), que permetrà reforçar la seguretat viària (amb la construcció d'una galeria per prevenir allaus a la zona de l'Hospitalet, al corredor H2, el desviament de la carretera a l'alçada de Tarascó, a més d'àrees de cadenatge, altres xarxes i rastells para-allaus, barrera de vent) entre Ax-les-Termes i la frontera francoandorrana.

Comentaris (1)

Trending