Andbank inverteix 20 milions en comprar Merchbanc per frenar la davallada en el mercat espanyol

L’operació, que comporta que la gestora de fons catalana s’integri en el grup bancari andorrà, està pendent de l’aprovació de les autoritats supervisores

-
-
Andbank ha tancat a cop de talonari l'adquisició d'una participació majoritària en la gestora de fons Merchbanc. L'operació, que hauria suposat una inversió de no menys de 20 milions d’euros per part de l’entitat del Centre de Negoci i que està pendent d'aprovació per part de les autoritats supervisores, suposa la integració del negoci de Merchbanc al grup bancari andorrà, que d’aquesta manera intenta frenar la seva caiguda en el mercat espanyol. La gestora catalana té sota gestió un patrimoni de més de 400 milions d’euros.

Tot l'equip gestor, d'anàlisi i distribució serà traspassat d'una entitat a una altra. És a dir, de Merchbank a Andbank. "Estem molt satisfets de poder anunciar aquesta integració", ha subratllat el conseller delegat d'Andbank Espanya, Carlos Aso, confirmant que els clients de Merchbank no haurien d’experimentar cap canvi. De fet, Aso ha assegurat que el seu objectiu és garantir la "total continuïtat i estabilitat" per a tots els clients, que ara accedeixen, a parer seu i en declaracions recollides per l’agència Europa Press, a una "millor" oferta de productes i serveis d'inversió de banca privada a Espanya. 

L'acord també contempla mantenir al capdavant de Merchbank a Joaquín Herrero com a president i a José Isern com a director general. EY ha exercit com a assessor per a Merchbank, mentre que Deloitte i Pinset han assessorat a Andbank. Merchbank, fundada el 1981, té més de 400 milions d'euros en actius sota gestió i compta amb uns 3.500 clients, mentre que Andbank mira de reforçar la seva presència a l’Estat espanyol, afectada per l’impacte del ‘cas Pujol’, i intenta guanyar terreny dins de la banca privada a Espanya, especialista en gestió patrimonial.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending