Alís també recorre contra l’acord entre Saetde i el comú d'Encamp per invertir a Concòrdia

L’excònsol encampadà i l’exconseller general Roc Rossell consideren que s’hauria d’haver promogut un concurs públic perquè el pacte ‘unilateral’ pot perjudicar la parròquia

-
-
L’excònsol d’Encamp Miquel Alís continua la seva creuada contra Saetde i els Viladomat a través del combat dels diferents acords que la societat subscriu amb el comú d’Encamp. Alís considera que l’acord d’inversió aprovat el 7 de setembre pel consell de comú encampadà i signat recentment no s’ajusta a la legalitat. Per això ha presentat un recurs de reposició contra el conveni que ha de permetre Saetde explotar terrenys de Concòrdia.

L’acció de l’excònsol és, també, de l’exconseller general Roc Rossell. Tots dos ja van promoure un plet judicial contra l’acord d’intencions entre el comú d’Encamp i Saetde. I el recurs presentat ara és el primer pas per portar l’acord d’inversió a la Justícia. De fet, l’oposició comunal -socialdemòcrates més contundentment que liberals- ja va mostrar les seves reserves a l’acord. I Miquel Alís i Roc Rossell reprendrien alguns dels criteris o dels posicionaments expressats per les minories comunals. Els recurrents es mostren especialment indignats per la concessió encoberta, segons les fonts consultades, que es fa dels terrenys de Concòrdia a Saetde. En certa manera consideren que el pacte ‘unilateral’ entre les parts pot anar contra els interessos de la parròquia, almenys, perjudicar-los.

Encara que sigui a precari, entenen les fonts que és una manera implícita de reconèixer que aquells terrenys sobre els quals van mantenir un plet durant anys i panys Canillo i Encamp formaven part de la concessió atorgada a la societat que gestiona les pistes d’esquí del Pas de la Casa i Grau Roig. El conveni d’inversió permet a Saetde operar els propers cinc anys a la zona de Concòrdia i poder així allargar el telecadira del Pla de les Pedres. Els recurrents consideren que s’hauria d’haver promogut un concurs públic per molt que el comú s’hagi reservat el dret de poder fer treure a la societat allò que hi hagi implantat en qualsevol moment.

El darrer acord entre el comú encampadà i Saetde comporta que la societat inverteixi uns sis milions d’euros. No només a Concòrdia. També al Funicamp. El comú cedeix a la societat el vestíbul de l’edifici que acull la sortida del giny sense cap cost mentre es duen a terme unes obres de millora. El conveni, segons les fonts, no estableix cap termini de durada de dita cessió, amb la qual cosa hi hauria, com a mínim, un defecte de forma.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending