Alerten que hi ha alguns portals immobiliaris que miren d’estafar amb pisos a Andorra

Diversos usuaris de xarxes socials avisen que s’ofereix un presumible pis fals al Mas de Ribafeta, a Arinsal

-
-
Diversos usuaris habituals de les xarxes socials i els portals especialitzats en immobles com a mètode per trobar pis al Principat alerten que continuen havent-hi ofertes que amaguen al darrere presumptes estafes. Els darrers dies estaria corrent per diversos llocs web espanyols -elidealista, fotocasa…- un pis disponible a la zona del Mas de Ribafeta, a Arinsal, que es considera que és fraudulent. 

“Són anuncis amb lloguers ‘normals’, però molt barats per allò que estem vivint… llavors et poses en contacte amb ells a través d’aquestes pàgines i del mail i…” I a banda de donar-te explicacions genèriques sobre les prestacions del pis (que si 42 m2, que si un dormitori, un bany, un saló… que si la cuina equipada, aparcament, traster) i el preu: 390 euros el mes amb despeses incloses. El pis no està disponible fins dijous (1 d’agost) i per tant, afirmen els oferents, no es pot visitar i la persona que l’ofereix tampoc no podrà acompanyar a fer cap visita. 

En canvi, però, sí que es pot fer una reserva. Després d’una primera conversa a través del canal que ofereix la pròpia web, per quedar al marge del control d’aquestes pàgines, l’interlocutor oferent convida a continuar negociant la qüestió a través del whatsApp. Llavors es proposa fer un dipòsit a través d’un compte de TrypAdvisor que, teòricament, reté la fiança fins que no es rebin les claus del pis. Evidentment, però, el més calent acaba estant a l’aigüera.

“Quan llegeixes tot el que et proposen, te n’adones que no és normal… i no contestes més. Almenys en el nostre cas”, explica una de les persones que està denunciant la situació a través de les xarxes. “Suposo que hi ha gent que davant la desesperació i la necessitat d’haver de trobar pis s’agafa a tot, a qualsevol cosa.” De fet, segons aquest testimoni, sí que coneixeria gent aparentment enganyada i que ho està denunciant a través de les xarxes socials.

La policia, en canvi, assegura que del mes de maig cap aquí no ha rebut cap denúncia d’aquestes característiques. Una altra cosa, en canvi, és al revés. Sí que un resident al Principat ha denunciat recentment el que havia de ser un lloguer d’un immoble a Espanya per estiuejar-hi. Es va donar una paga i senyal, una mena de reserva, i quan ha sigut l’hora de la veritat no només no han sabut res dels diners, és que l’habitatge en qüestió ni tan sols existia. Ni a l’Estat espanyol ni a enlloc.

Comentaris (1)

Trending