Alerten d’una campanya que intenta ‘hackejar’ el WhatsApp a usuaris d’Andorra

Si rep un missatge telefònic de text en què li demana d’enviar un codi, per molt que l’sms sigui d’un conegut, esborri el contingut i no enviï res

-
-
La policia -i diversos usuaris- estan alertant del perill que representa la recepció d’un missatge telefònic de text que demana d’enviar un codi per reactivar el WhatsApp. Per molt que l’sms sigui d’un conegut no se li ha de fer cas. Ni per casualitat es pot enviar el codi. L’únic que cal fer amb l’sms és esborrar-lo. En cas contrari, el perill és que resulti ‘hackejada’ l’aplicació de missatgeria telefònica gratuïta i un desconegut prengui el control de dita aplicació.

La situació s’ha detectat plenament a Andorra i la policia està investigant si ja hi ha algú que hagi resultat afectat. És una pràctica més de ‘phishing’. La policia recomana que si “per mala sort” alguna persona ha caigut a la trampa i ha enviat el codi sol·licitat, que tan ràpid com es pugui torni a registrar-se en l’aplicació des del número de telèfon i activi el doble factor de protecció. De fet, els consells policials van força més enllà. Ho explica al seu nou lloc de twitter.

 

Comentaris

Trending