Aigua Pura o la nova societat de dos empresaris russos que pretén recuperar l’aqüífer d’Arinsal

Ilya Rouss és un jove lligat al màrqueting esportiu i la producció informàtica que regenta diversos negocis a la Massana i ara pretén fer nous pous a l’entorn del brollador contaminat el 2016

Instal·lacions de la història Aigües d\'Arinsal que ara han llogat la nova societat.
Instal·lacions de la història Aigües d\'Arinsal que ara han llogat la nova societat.
Amb la voluntat de posar en marxa l’embotelladora el segon semestre del 2019, una empresa constituïda el juliol passat va tancar abans de Nadal contractes de lloguer amb el quart arinsalenc i amb Causes Pies pels immobles i la deu de la històrica planta d'aigua. Aigua Pura, la nova firma, comparteix assessors jurídics amb Andreu Vilarrubla, ànima de la fallida Aigua del Pirineu, i ara ha de treballar per obtenir els permisos sanitaris. Pretén construir pous totalment nous.

Una empresa constituïda el juliol passat per dos joves empresaris russos establerts al Principat pretén agafar l’herència deixada per Aigua del Pirineu després que el seu intent de reflotar la històrica Aigües d’Arinsal se n’anés en orris la primavera del 2016 arran d’una contaminació de la font. Aigua Pura és el nom de la societat que poc abans de Nadal va tancar un contracte per llogar les instal·lacions de l’embotelladora bastides sobre un terreny de Causes Pies i el dret d’explotació de l’aqüífer, titularitat del quart arinsalenc. La idea seria poder reactivar la planta el segon semestre del 2019, segons han assenyalat les fonts consultades, que han explicat que la inversió inicial prevista per la societat impulsada per Ilya Rouss és d’uns tres milions d’euros.

El principal impulsor de la nova companyia d'aigua dirigeix una productora audiovisual i de màrqueting esportiu amb tentacles a Dubai i la Massana

Rouss ja fa uns quants anys que està establert a la Massana. És el cap de la divisió europea d’una productora informàtica, audiovisual, de màrqueting i esdeveniments vinculats especialment, però no només, al món de l’esport. Aquesta empresa, Race Force, amb seu central a Dubai, té el centre d’operacions a Europa a les naus industrials Grillaire, a l’avinguda del Raval massanenca. El jove rus, format acadèmicament a la Universitat de Palerm, també explota un cèntric restaurant a la Massana. I fins ara tot sembla que va vent en popa. La seva activitat empresarial està molt relacionada amb les denominades ‘start up’. Per això pot sorprendre l’interès en invertir en una embotelladora d’aigua.

Fonts properes a l’operació feta fins ara -el lloguer de l’explotació de l’aqüífer i dels immobles de l’antiga Aigües d’Arinsal- han assegurat que d’interès, l’empresari rus sembla tenir-n’hi molt. Els consultats no han sabut aclarir quina és la relació d’Aigua Pura amb Aigua del Pirineu. O el que és el mateix: amb Andreu Vilarrubla, l’empresari expert en el sector de l’aigua que va ser qui va impulsar la recuperació de la font d’Arinsal fins a l’incident del 2016. Una cosa és clara. Vilarrubla i Aigua Pura comparteixen assessors jurídics. I Aigua del Pirineu va tancar la fallida a la qual la va portar la contaminació aqüífera pagant fins al darrer cèntim dels diners que la companyia devia. ¿D’on van sortir els diners? Passa paraula.

Ilya Rouss i Anton Yarashuk són els dos administradors solidaris tant d’Aigua Pura com de Lizard Holding, que formalment és la societat, també andorrana, que té la totalitat de les accions de la nova companyia que pretén embotellar l’aigua. Ara per ara, Aigua Pura, més enllà d’arribar a un suposat acord amb Vilarrubla -la maquinària que tenia Aigua del Pirineu continua a Arinsal-, l’únic que té, que pot ser molt o poc, és el lloguer del dret d’explotació de la font i dels immobles de Causes Pies. 

A partir d’aquí, però, s’han de fer els treballs i els passos necessaris per aconseguir les autoritzacions i les certificacions sanitàries adients i necessàries. I tot això depèn de Govern. Aparentment no sembla fàcil. Arran de l’incident que va portar al tancament d’Aigua del Pirineu, el ministre de Salut, Carles Àlvarez, ja va advertir llavors que seria molt difícil que es pogués reprendre el projecte en aquella font. Aigua Pura, però, pretén fer nous pous anant fins al fons de l’aqüífer i no quedar-se a mitges. I a partir d’aquí poder produir aigües especials.

Comentaris

Trending