Agrupament retreu a UP DA que ha reduït deute a costa de l’abandonament de gran part d’Encamp

La cap de llista, Ester Vidal, remarca que la candidatura vol impulsar “un canvi real a la parròquia”

Tots els candidats han acabat l'acte a dalt de l'escenari de La Valireta.
Tots els candidats han acabat l'acte a dalt de l'escenari de La Valireta.

Agrupament Encampadà ha celebrat aquest dimecres a Encamp la seva reunió de poble. Davant de prop d'un centenar de persones, els integrants de la candidatura han desgranat els eixos d’un programa que, en paraules de la seva cap de llista, Esther Vidal, vol impulsar “un canvi” a la parròquia. Durant l’acte, alguns dels candidats, però, han aprofitat també per llançar alguns atacs a la gestió dels darrers mandats, picadures que s’han centrat en “el desemparament” del Pas de la Casa, com ha denunciat Josep Antoni Ayala, i en el cost que ha tingut la reducció del deute. Sobre aquest punt, Josep Ribó, número 7 de la llista, ha denunciat que ha estat a costa de l’abandonament de gran part de la parròquia.

L’acte, que ha tingut entre els seus assistents a l’excap de Govern i president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, (a la candidatura s’integren representants de la formació), s’ha centrat bàsicament a explicar el programa, amb punts com l’aposta per no comprar el Prat Gran i aprofitar els 5.000 metres de la cessió per construir un nou parc, la col·laboració amb Saetde per aconseguir millores a la parròquia o la figura d’un dinamitzador que doni suport a comerciants i empresaris. Tot i això, i potser conscients que a Encamp la partida electoral està molt igualada, no han faltat crítiques a la força que actualment comanda el comú.

Un dels encarregats de tirar dards ha estat el número 7 de la llista, que ha lamentat que un dels punts dels quals més presumeixen els ‘taronja’ –la reducció de l’endeutament- ha estat a costa de “deixar la parròquia com l’estan deixant”. A més, ha remarcat que les inversions impulsades en els darrers temps farà que “el comú que marxa deixi un passiu a pagar de set milions”.

Un altre àmbit de crítica ha estat la situació el Pas. Un dels candidats que és del poble, Josep Antoni Ayala ha assegurat que “Agrupament vol donar solució als neguits de la gent i ho fa amb fets” que ha contraposat al “desgovern i al desemparament” que ha viscut, al seu entendre, la vila els darrers anys. “Hi donarem fi”, ha assegurat.

Lluís Comellas també ha carregat contra DA. El primer suplent de la llista ha volgut recordar que “el mateix partit que mana al país i a la parròquia ens ha oblidat”. Com a exemple ha llançat una pregunta a l’aire: “Recordeu algun esdeveniment pagat pel país fet a Encamp?”.

En un acte molt coral, els dos caps de llista, Joan Masjoan i Esther Vidal, han parlat poc. El primer ho ha fet per defensar que Agrupament és un projecte fet “parlant amb la gent i no amb els partits” i assegurant que la llista “està feta amb Encamp”. Vidal, per la seva banda, ha optat per recórrer a l’eslògan de la candidatura. “Som gent com tu”, ha indicat, per remarcar que “el que volem és impulsar un canvi a la parròquia”.

Comentaris (4)

Trending