Agrupament Encampadà s’encalla mentre que UP DA continua sense un líder clar

La plataforma que volia aglutinar diverses sensibilitats polítiques no acaba de lligar ni obté els suports que preveia 

-
-
Queden dies encara per tancar les candidatures per a les comunals. I queden tants o més interrogants encara per desvetllar. A Encamp, la plataforma que es va començar a cuinar a l’estiu i que ara està calibrant quines forces podria arribar a tenir no avança com els seus promotors pretenien, i ara mateix l’Agrupament Encampadà, com així es denomina, té més números de quedar-se en un calaix que altra cosa. Mentrestant, UP DA, la formació que ostenta la majoria comunal, no acaba de definir el seu eventual candidat. L’exministre i exconseller general Xavier Montané estaria valorant la proposta.

Agrupament Encampadà hauria perdut pistonada després d’una sola reunió ‘plenària’. El projecte no acaba de quallar, segons algunes fonts. El centrista Joan Masjoan n’és un dels principals impulsors, igual com ho seria Miquel Alís júnior. Però ara mateix aquesta plataforma que pretenia beure de diversos fonts ideològics i de descontents amb la gestió feta pels dos darrers comuns no tindria pas prou força, ni tan sols, per presentar una candidatura. Segons algunes fonts, els impulsors principals del grup haurien picat a la porta del PS amb l’objectiu de compartir sinergies, però els socialdemòcrates no haurien atès la petició.

En la reunió-sopar en què la plataforma es va posar en marxa hi va assistir l’actual conseller de la minoria socialdemòcrata Joan Sans. Diverses fonts han assegurat que el dirigent polític va ser convidat a la trobada i hi va acudir per escoltar què s’hi deia conscient que el PS tenia la necessitat d’eixamplar la base electoral a la parròquia si vol plantar cara a UP DA. Sans, però, que passarà a un segon pla polític, es mantindrà en l’entorn ideològic socialdemòcrata i en cap moment hauria fet el pas per alinear-se obertament amb una plataforma, la de Masjoan, que difícilment anirà endavant.

Joan Masjoan forma part de l’entorn de terceravia a Encamp. I aquesta formació té el repte de mirar de confeccionar una candidatura pròpia en la qual, ara per ara, s’hi estarien implicant les persones que van impulsar la llista territorial per a les darreres eleccions generals. I tampoc no està clar que el partit amb epicentre a Sant Julià acabi concorrent als comicis en la parròquia encampadana, tot i que s’estan valorant diversos escenaris.

L’exministre i exconseller general Xavier Montané estaria valorant una proposta per encapçalar la candidatura avalada per l’actual majoria comunal

Els qui sí que es presentaran segur seran els demòcrates, amb la denominació pròpia encampadana d’UP. Cal veure, però, quina serà la denominació final si hi acaba havent un pacte amb els liberals i SDP o amb els uns o els altres. El que està clar és que la formació que actualment ostenta la majoria comunal no acaba de definir qui hauria d’agafar les regnes de la candidatura vist que l’actual cònsol major, Jordi Torres Arauz, no pot repetir i la número 2 de la corporació, Ester París, tampoc té intenció de fer-ho.

Malgrat que hauria dit per activa i per passiva que ell no pretén ser candidat, també en vista a lligar eventuals pactes, un sector del grup continua collant l’actual ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, perquè deixi el Govern i s’apunti a l’aventura comunal que ja coneix del seu pas pel comú formant part d’un dels equips de Miquel Alís. En canvi, el refús no seria tan clar en el cas de Xavier Montané, l’exministre i exconseller general que també hauria estat sondejat.

Tot i que el gestor bancari d’entrada no tindria interès per tornar a la primera línia política, algunes fonts han assegurat que Montané hauria posteriorment passat a valorar i avaluar la seva situació professional per mirar quines possibilitats tindria. Cap de les fonts consultades, però, no han pogut confirmar que hi hagi tancat encara cap lideratge a UP DA.

Comentaris (9)

Trending