Agrupament Encampadà pretén impulsar un cementiri al Pas de la Casa

La formació vol donar resposta a un neguit ciutadà amb un equipament que hauria de tenir diversos espais; el bisbat ja estaria d’acord amb la proposta

L'antic camp de tir, al sector Gasopas, podria ser una de les opcions.
L'antic camp de tir, al sector Gasopas, podria ser una de les opcions.
De terreny comunal, al Pas, n’hi ha. Com a mínim per poder acollir un cementiri. Agrupament Encampadà pretén impulsar, en cas de poder comandar el comú de la parròquia, la construcció d’un cementiri al Pas de la Casa. És una reivindicació històrica de molts veïns del poble encampadà. Sobretot d’aquells que han viscut tota la vida allí i els agradaria també quedar-s’hi després de la seva mort.

La candidatura, segons han informat fonts de la mateixa, ha estat fent els darrers mesos un seguit de consultes per tal de comprovar si seria possible la construcció de l’esmentat equipament. Llegendes urbanes, segons les fonts, havien fins ara aparcat la possibilitat d’impulsar la infraestructura funerària. Però no hi ha problemes per l’alçada amb què es troba el poble i tampoc el bisbat d’Urgell posaria cap pega.

Al contrari, fonts d’Agrupament Encampadà han assegurat que després de les consultes amb la diòcesi d’Urgell, l’Església hauria donat via lliure per poder tirar endavant el projecte si escau. No hi ha un emplaçament decidit. Però sí que hi ha diferents punts que els membres de la candidatura creuen que podrien ser adients. Espais que no quedin molt allunyats del nucli urbà però a suficient distància per altres qüestions més de caràcter estètic, si es vol dir així. Una opció seria a l’antic camp de tir, al sector de Gasopas.

El cementiri canillenc de Mereig podria ser un bon exemple per inspirar-s’hi. Segons les fonts consultades, el cementiri del Pas tindria almenys quatre espais diferenciats. Un recinte catòlic, un altre de civil o per a d’altres confessions religioses, un columbari i una petita sala de vetlles. D’arribar a obtenir la majoria comunal, i una vegada assentats al capdavant de la corporació, l’equip d’Agrupament es posaria mans a l’obra per fer els estudis i projectes necessaris i definitius.

Comentaris (1)

Trending