“Vostès han fixat una tarifa sense analitzar la capacitat que tenen les famílies per pagar-ho”

López ha retret, un cop més, a Pallarés l’augment dels preus dels centres sociosanitaris, que ha assegurat que queden fora de l’abast de moltes persones i que “despullen” a la gent

El president socialdemòcrata, Pere López, durant la compareixença d'Afers Socials.
El president socialdemòcrata, Pere López, durant la compareixença d'Afers Socials. PS

El conflicte i la tensió per l’augment de preus als centres sociosanitaris continua sense pausa. En aquesta ocasió, s’ha donat un nou debat acalorat entre el president del Partir Socialdemòcrata, Pere López, i la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés. Ha estat durant la presentació de la proposta del Pla Nacional que aborda, precisament, l’assistència a la gent gran. López ha aprofitat l’ocasió per retreure la ministra que el model s’ha fet sense tenir en compte la capacitat i l’abast que tenen les famílies, que poden arribar a veure molt malmesos els seus comptes per aquest motiu.

“Vostès han fixat una tarifa sense analitzar la capacitat que tenen les famílies per pagar-ho, i ho han fixat arbitràriament”, ha expressat López. Aquesta acusació s’ha fet arran l’explicació de Pallarés sobre com s’ha arribat a aquesta mesura, que ja ha exposat en diverses ocasions de forma pública. El president socialdemòcrata ha reclamat que seria completament necessari fer un estudi “d’allò que poden aportar, perquè vostès estan abocant a un sistema d’ajudes i a un sistema de valoració patrimonial de la persona afectada”. D’aquesta manera, ha fet palès que no es tracta d’un cribratge que es faci pel grau de dependència, sinó d’una forma completament econòmica, “afecta els seus estalvis”.

Pere López i Judith Salazar durant la compareixença d'aquest matí.

Relacionat

El PS alerta que hi ha risc que es vulgui fer pagar més a les residències per una atenció inferior

Pallarés ha tornat a posar sobre la taula els arguments que ja ha repetit incansablement les darreres setmanes. Com que ningú quedarà desemparat, “no deixem a la gent ofegant-se”. Pel que fa al càlcul de les tarifes, la ministra ha assegurat que s’han fet “en funció de la necessitat mitjana, del salari de les persones i amb relació al cost real de les residències”. Així mateix, Pallarés ha defensat que els pressupostos es regulen cada any i que són “incrementables”, per tant, les partides no s’esgotaran i no es deixarà ningú sense assistir.

Durant tot el debat que s’ha mantingut, López ha continuat defensant que aquest augment de les tarifes pot arribar a posar “en risc el seu projecte de vida”. Fins i tot, que pot arribar a fer perillar els projectes de crear nous negocis, “i vostès fan com si aquí no passés res”. Per la seva banda, Pallarés ha remarcat que es tracta d’un model “sostenible, coherent i responsable”. Des del Govern es promou la corresponsabilitat i “el copagament, que s’ha de recordar que aquest servei no és gratuït, i que tots els serveis públics tenen un cost”. Així mateix, les acusacions d’ús d’eufemismes, demagògia i bones intencions sense fonament també s’han tret a col·lació.

Comentaris (1)

Trending